Cumhurbaşkanı Erdoğan: Meclis görevini yerine getirmezse kararı milletimiz verir

Recep Tayyip Erdoğan NATO Birleşmiş Milletler sığınmacı Rusya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, NATO, Avrupa Konseyi ve BM çatısı altındaki bazı ülkelerin Türk adaletinden kaçan haydutların sığınağı haline dönüştüğünü söyledi. Başörtüsü ile ilgili anayasa değişikliği teklifine değinen Erdoğan, "Meclis görevini yerine getirmezse son kararı milletimizin verecektir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Uluslararası Ombudsmanlık Konferansı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Günümüz dünyasında en çok tartışılan hususların başında insan hakları geliyor. Yerel siyasetçilerden medyaya kadar hemen herkes insan hak ve özgürlüklerinden bahsediyor. Dünyanın birçok yerinde insan hakları ve muhafazasıyla ilgili kararlar alınıyor, beyanatlar veriliyor. Tüm bunlar konuşulurken insanların bazı hakları göz göre göre ihlal ediliyor. 

Suriye'den Filistin'e, Yemen'den Arakan'a kadar dünyanın birçok yerinde insan haklarını hiçe sayan ağır ihlallerin yenileri geliyor. Covid-19 salgını, mülteci meselesi bu acı gerçeğin en çarpıcı örnekleri olarak görülüyor. Göçmenlere yönelik nefret suçları görmezden geliniyor, yok sayılıyor.

"VİCDANINI YİTİREN ÜLKELER GÖRDÜK"

‘Gelişmiş’ diye ifade edilen ülkelerin salgın döneminde sadece kendilerini korumak adına sergiledikleri bencillikleri bugün utançla hatırlıyoruz. Aşı ve maske gibi salgınla mücadelede ihtiyaç duyulan tıbbi malzemelerin nasıl bir rekabet unsuru haline dönüştürüldüğünü halen unutmadık. Hatta bu süreçte kendi halkları içindeki dezavantajlı kesimleri dahi hizmet yelpazesinin dışında tutacak kadar vicdanını yitiren ülkeler gördük.

"BAZI ÜLKELER HAYDUTLARIN SIĞINAĞI HALİNE DÖNÜŞTÜ"

En temel insan hakkı olan yaşam hakkına kast eden eli kanlı caniler siyasi sığınmacı bahanesiyle korunmakta, hiçbir hukuki tahkikata uğramadan hayatlarını özgürce sürdürebilmektedir. Üzülerek ifade etmek isterim ki bugün NATO’da, Avrupa Konseyi’nde veya Birleşmiş Milletler (BM) çatısı altında beraber olduğumuz bazı ülkeler Türk adaletinden kaçan haydutların sığınağı haline dönüşmüştür.

FETÖ'nün elebaşı ABD'deki malikanesinden örgütü yönetmeye devam ediyor. PKKK terör örgütü militanları Avrupa'da protesto düzenleyip vatandaşlarımıza ve temsilciliklerimize saldırıyor.  Paris'te yaşananlar en son örneğini teşkil etmiştir. Bölücü terör örgütü mensupları insanımızın canına kast etmiştir. Türkiye'nin terörle mücadelesine şaşı bakanlar gerçeği görecek.

"550 BİN SIĞINMACI SURİYE'YE GERİ DÖNDÜ"

Çatışmadan kaçan 3,5 milyonu Suriyeli olmak üzere, 4 milyon mağdur ve mazluma kucak açtık. Ülkemize sığınanları geri göndermedik. Suriye'deki çadır kentlerde hayata tutunmaya çalışanlara yardım götürürken kimsenin inancına kökenine bakmadık. Ülkemizdeki Suriyelilerin gönüllü olarak ülkesine geri dönüşleri hızlanmıştır. Mültecileri çadırdan kurtarmak için briket evler yapmaya başladık. 

Terörden temizleyerek emniyetli hale getirdiğimiz bölgelere 550 bin sığınmacı geri döndü. Rusya, Suriye ve Türkiye olarak yürüttüğümüz diplomatik temaslar meyvesini verdikçe bu sayı daha da artacak.

Ege'de sadece geçen yıl ölümden kurtarılan göçmen sayısı 20 bini buluyor. Sığınmacıları ölüme terk eden, botlarını batırarak kasten öldüren, onurlarını kırarak sınırları dışına iten ülkeler ise baş tacı yapılıyor. Göçmenlere bu zulmü reva görenler hakkında hiçbir adım atılmıyor. İnsan haklarını elimizi taşın altına koyarak biz savunmaya devam ediyoruz.

KARADENİZ ÜZERİNDEN TAHIL SEVKİYATI

Karadeniz üzerinden tahıl koridorunu ve esir takası anlaşmasını hayata geçirerek gıda ve enerji krizinin çözümüne katkı sağlıyoruz. Putin'in 'Biz tahılı göndeririz. Sizler de bunun nakliyesini yapıyorsunuz. Ama durumu iyi olan Avrupa ülkelerine değil, az gelişmiş Afrika ülkelerine gönderelim' teklifini ben de kabul ettim. Biz de buna 'varız' dedik. Süreci böylece başlattık.

TALİBAN'IN KIZ ÖĞRENCİ KARARI

Kadınlarımızın başörtüsü ve aile kurumuyla ilgili teklifini Meclis'e sunduk. Afganistan'da son dönemdeki başörtülü kızların okullarda okutulmasını engelleme anlayışını biz gayri insani ve gayri İslami buluyoruz. Bu kızlar okullarda okutulmalıdır. İslam böyle bir şeyi kabul etmiyor. Tam aksine beşikten mezara kadar ilim almayı istiyor.

BAŞÖRTÜSÜNE ANAYASAL GÜVENCE

Meclis üzerine düşeni getirmezse, son kararı milletimizin kendisi verecektir. Hangi siyasi partiden olursa olsun hiçbir vekilimizin böyle ağır bir vebalin altına girmeyeceğini düşünüyorum.

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sığınmacılar terörle mücadele anayasa değişikliği