Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kimsenin şahsıyla meselemiz yok, üzüntümüz...

haberglobal.com.tr
Recep Tayyip Erdoğan Erzurum

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Erzurum mitinginde konuştu. Erdoğan, "Kimsenin şahsıyla meselemiz yok. Üzüntümüz kazanarak davasına katkıda bulunmak yerine pazarlıkta el yükseltmek için kaybettirmek anlayışı ile altılı masalara oturanlaradır" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Erzurum Miting Etkinlik ve Gösteri Alanı'ndaki mitinginde halka seslendi. 

Erdoğan, "Ramazan Bayramı gelmeden 31 Mart'ı milli irade bayramı haline getirmeye hazır mıyız? Ramazan Bayramı'ndan önce demokrasi bayramını ilan edeceğiz" diye konuştu. 

Erdoğan, "Kimsenin şahsıyla meselemiz yok. Üzüntümüz kazanarak davasına katkıda bulunmak yerine pazarlıkta el yükseltmek için kaybettirmek anlayışı ile altılı masalara oturanlaradır" diye konuştu.  

Erdoğan'ın açıklamaları:

Sevgili dadaşlar, kıymetli hanımefendiler, geleceğimizin teminatı değerli gençler, hepinizi en kalbi duygularla selamlıyorum. Şehirler içinde ayrı alemsin, düşmana korkusun dosta selamsın, Erzurum'sun, ocağımsın, kalemsin, vardır burcunu bekleyen bir dadaşın. 

14-28 Mayıs seçimlerinde milletvekilliğinde yüzde 67, Cumhurbaşkanlığında yüzde 74 oy oranı ile verdiğiniz destek için her birinize şükranlarımı sunuyorum. Seçim sonuçlarına bakarak anlıyoruz ki dadaş farkını yine gösterdi. Dadaş vefasını yine gösterdi, dadaş sevdasını yine gösterdi. Dadaş dosta da düşmana da mesajını yine verdi. Bu öyle güçlü bir mesaj ki duymayan kulaklara, görmeyen gözlere dahi kendini hissettiriyor, yerine ulaşıyor. Bu mesajın içinde şehirlerimizi yağmalamak isteyenlere meydanı bırakmama azmi var. 

Erzurumlu bu sancak nöbetini tam 1000 yıldır en küçük bir aksamaya meydan vermeden tutmaktadır. Ermeni çetelerin yaptığı katliamların acısına rağmen vatanı korumak için canını dişine takan Erzurumluların hikayeleri nesiller boyu destan olarak anlatılacaktır. 

"RAMAZAN BAYRAMI'NDAN ÖNCE DEMOKRASİ BAYRAMINI İLAN EDECEĞİZ"

Rakamı aldım, meydan ne kadar dedim. Bugün 40 bin. Kurucu şehirlerden olan Erzurum'un Türkiye Yüzyılı'nın lokomotifliğini üstleneceğimden şüphe duymuyorum. Öyleyse şimdi buradan öyle bir ses verin ki, ülkemizin ve dünyamızın neresinde olursa olsun tüm Erzurumlular duysun. Erzurum, 31 Mart'ta Türkiye Yüzyılı şehirleri için hazır mıyız? Ramazan Bayramı gelmeden 31 Mart'ı milli irade bayramı haline getirmeye hazır mıyız? Ramazan Bayramı'ndan önce demokrasi bayramını ilan edeceğiz.

Ülkemizin önemli deprem kuşaklarından birinin üzerinde yer alan Erzurum'u depreme dayanıklı hale getirmeye kararlıyız. Bakanlıklarımızı, belediyelerimizi seferber edeceğiz. 

Kimsenin şahsıyla meselemiz yok. Üzüntümüz kazanarak davasına katkıda bulunmak yerine pazarlıkta el yükseltmek için kaybettirmek anlayışı ile altılı masalara oturanlaradır.