Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da 37 ilçenin adayını açıkladı

HaberGlobal.com.tr
AK Parti Recep Tayyip Erdoğan İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul'daki 37 ilçe belediye başkan adayını açıkladı. Megakentteki mevcut belediye yönetimini eleştiren Erdoğan, "İstanbul bu zulmü hak etmiyor, bekle bizi İstanbul" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul'daki 37 ilçe belediye başkan adayını açıkladı. Erdoğan, "İnşallah 31 Mart'ta İstanbul hak etmediklerinden kurtulacak, hizmetler konusundaki hasreti sona erecek. Bekle bizi İstanbul, bekle" dedi. 

3 İLÇEDE İSİMLER DEĞİŞTİ

AK Parti'nin mevcut belediyelerinden 3'ünde yeni isimler başkanlık için aday gösterildi. Bu ilçeler, Arnavutköy, Bayrampaşa ve Sultanbeyli oldu.

Erdoğan, yeni CHP yönetimine de eleştiriler yönelterek, "Deniz Baykal ile pek çok konuda anlaşamazdık ama siyasi birikimini takdir ederdik. Çok kavgamız oldu ama Bay Kemal'in kendine göre bir tarzı, üslubu vardı. Özgür efendi ise başlamadan listenin en altına yuvarlanmayı başardı. Özgür efendinin CHP'si bölücü örgütün aparatlığına devam eden DEM Parti ile adeta bütünleşmiş durumdadır" ifadelerini kullandı. 

Erdoğan'ın açıklamaları:

Değerli dava ve yol arkadaşlarım, kıymetli hanımefendiler, gözümüzün nuru sevgili gençler, sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. AK Partimizi 31 Mart'ta büyükşehirlerimizde, illerimizde, ilçelerimizde temsil edecek adayları peyderpey milletimize takdim ediyoruz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayımız Murat Kurum'un da aralarında olduğu adaylarımızın tanıtımını yapmıştı. Ankara'da da adaylarımızı açıklamıştık. 81 ilimizin tamamındaki adaylarımızı ilan etmiş olduk. Dün Yalova ile ilçe adaylarımızın takdimine başladık. Bugün de 31 Mart'ta İstanbulumuzu ilçelerinde AK Partimizi ve Cumhur İttifakımızı temsil edecek adayları burada açıklıyoruz. 

Seçimlere 70 gün kaldı. Gerçi biz seçmeni, yani milleti sandıktan sandığa hatırlayan bir parti hiçbir zaman olmadık. Biz yılın 365 günü milletimizle yüz yüze, gönül gönüle irtibat halinde bir kadroyuz. Seçim dönemlerini bu tempoyu daha da artırmanın, muhabbet saflarını sıklaştırmanın vesilesi olarak görüyoruz. Hele söz konusu İstanbul olduğunda hem bizim için hem sizler için yaptığımız çalışmalar bir başka anlam taşıyor. Binlerce yıldır her medeniyetin, her devletin hayalini süsleyen İstanbul'a hizmet etmenin şerefi, dünya malının tamamına değişilmez. Bu İstanbul'a hizmet etmek için 30 yıl önce bugünlerde, karşımıza altyapısı çökmüş, üstyapısı perişan bir şehir vardı. Çöp, çukur, çamur... İstanbul buydu. Haliç'in yanına kokudan yaklaşılmıyordu.

"MURAT KURUM YAPAR"

Ben Kasımpaşalıyım. Haliç'in kenarında doğdum, büyüdüm. Haliç'le beraber yaşadım. Bu Haliç ne yazık ki, ne zaman biz temizlemeye başladık, işte o zamana bugünkü Haliç oldu. Haliç'ten o zamanlar itibarıyla 9.5 milyon metreküp çamur, pislik çıkardık. Bu çamuru Alibeyköy'de bir taş ocağına naklettik. Bunu şu ankiler yapabilir miydi? Ama bunu Murat Kurum yapar. Bunlar temel atmama merasimi yapıyorlar. Böyle bir şey olur mu? Biz ise temel üstüne temel koyma mücadelesi verdik. Suyu akmayan, ulaşımı dökülen, sokaklarını pislik götüren, trafikte insanların ömrünü tükettiği, çöplükleri patlayan, yollarında yürülmeyen, her tarafı tel tel dökülen bu İstanbul fotoğrafı üstlendiğimiz sorumluluğun ağırlığını da gösterdi. Hemen kolları sıvadık, ekiplerimizi kurduk, imkanları seferber ettik. İstanbullunun yaralarına merhem olmaya odaklandık. Kısa sürede temel sorunlarının hemen hepsini hal yoluna koyduk.

"SON 5 YILDA İSTANBUL ESKİ GÜNLERİNİ HATIRLATAN İHMALLERE MARUZ KALDI"

Yapmak zor, yıkmak kolaydır. Son 5 yılda İstanbul eski günlerini hatırlatan ihmallere maruz kaldı. Bu güzel şehir 5 yıl gibi kısa sürede, neredeyse çeyrek asırlık irtifa kaybı yaşadı. Aynı zihniyet poşet göndermesi ile yeniden arz-ı endam ediyor. Sandıkları patlatarak büyükşehri güçlendireceksiniz. Bunların çevreden anladıkları yalnızca şehri yakıp yıkan çapulculara sahip çıkmaktır. Bunların arıtma tesisi niçin yapılır, poşet kullanımı niçin sınırlandırılır, elektrikli araç üretimi niçin teşvik ediliyor, karbon emisyonunu düşürecek yatırımlar niçin yapılır, iklim değişikliği ile mücadeleye niçin önem verilir, kısacası çevreye ve insana dair meselelerin niçin bu kadar öncelikli olduğuna dair en küçük fikirleri yoktur. Anayol etrafındaki yeşil panolara bile tahammül edemeyip hepsini yıkan kafanın böyle bir derdinin olmadığı açıktır. Aynı kafa deprem tehdidine karşı üzerine düşen hiçbir görevi yerine getirmedi. 

"BEKLE BİZİ İSTANBUL, BEKLE"

Bunların tek derdi, İstanbul nimetini kendi şahsi çıkarları, kendi bireysel ajandaları için kullanabildikleri kadar kullanmak, sömürebildikleri kadar sömürmektir. İstanbul bu zulmü, bu eziyeti hak etmiyor. İstanbul bu ihmali, bu riyakarlığı hak etmiyor. İstanbul aklı da gözü de gönlü de başka yerlerde olanların yedeği muamelesi görmeyi hak etmiyor. İstanbul hırsı boyunu aşanların oyuncağı haline gelmeyi hak etmiyor. İnşallah 31 Mart'ta İstanbul hak etmediklerinden kurtulacak, hizmetler konusundaki hasreti sona erecek. Bekle bizi İstanbul, bekle. 

BÜYÜKÇEKMECE TEPKİSİ

Büyükçekmece'de yaşlı bir teyzeye vurdular, bir de o teyzenin gırtlağına sarıldılar. CHP bu. Basın mensubunu yere yatırırlar, basın mensubunu dövmeye kalkarlar. Gırtlağına sarıldığınız bu millet size cevabını seçim günü sandıkta verecektir. Hem basın özgürlüğünden dem vuracaksınız hem de gazetecileri militanlarınıza linç ettireceksiniz. 

"UZUNCA BİR SÜREDİR TÜRKİYE, HEDEF ÜLKE"

Uzunca bir süredir Türkiye, hedef ülkedir. Elde ettikleri kazancı tehlikede görenlerin hedefinde Türkiye var.  Kendi toplumlarını baskı altında tutarak sürdürdükleri iktidarlarını tehdit altında görenlerin hedefinde Türkiye var. Güney sınırlarımız boyunca teröristan kurarak bizi tecrit etmek isteyenlerin en önemli aracı bölücü terör örgütü.

"CHP YÖNETİMİNDE DÜŞEN BİR SEVİYE VAR"

Ülkemizin ikinci büyük partisi CHP'nin kirli oyunda kendisine biçilen role razı olması asıl üzücü taraf. Bizim dönemimizde bu partide iki kez genel başkan değişti ama her seferinde gelen gideni arattı. Deniz Baykal ile pek çok konuda anlaşamazdık ama siyasi birikimini takdir ederdik. Çok kavgamız oldu ama Bay Kemal'in kendine göre bir tarzı, üslubu vardı. Özgür efendi ise başlamadan listenin en altına yuvarlanmayı başardı. Özgür efendinin CHP'si bölücü örgütün aparatlığına devam eden DEM Parti ile adeta bütünleşmiş durumdadır. 

AK PARTİ'NİN İSTANBUL İLÇE ADAYLARI

ADALAR - UĞUR SİNA ŞEN

ARNAVUTKÖY - MUSTAFA CANDAROĞLU

ATAŞEHİR - NAİM YAĞCI

AVCILAR - ABDULLAH KÜÇÜKOĞLU

BAĞCILAR - ABDULLAH ÖZDEMİR 

BAHÇELİEVLER - HAKAN BAHADIR 

BAKIRKÖY - ALİ TALİP ÖZDEMİR 

BAŞAKŞEHİR - YASİN KARTOĞLU

BAYRAMPAŞA - İLKNUR KOVAÇ BAYRAKTAR

BEŞİKTAŞ - SERKAN TOPER (MHP'DEN CUMHUR İTTİFAKI ADAYI)

BEYKOZ - MURAT AYDIN

BEYLİKDÜZÜ - MUSTAFA GÜNAYDIN

BEYOĞLU - HAYDAR ALİ YILDIZ

BÜYÜKÇEKMECE - RECEP EROL

ÇATALCA - MESUT ÜNER

ÇEKMEKÖY - AHMET POYRAZ

ESENLER - MEHMET TEVFİK GÖKSU

ESENYURT - HAMİT ÖNCÜ

EYÜPSULTAN - DENİZ KÖKEN

FATİH - MEHMET ERGÜN TURAN

GAZİOSMANPAŞA - HASAN TAHSİN USTA

GÜNGÖREN - BÜNYAMİN DEMİR

KADIKÖY - VELİ ARSLAN

KAĞITHANE - MEVLÜT ÖZTEKİN

KARTAL - HÜSEYİN KARAKAYA 

KÜÇÜKÇEKMECE - AZİZ YENİAY

MALTEPE - KADEM EKŞİ 

PENDİK - AHMET CİN

SANCAKTEPE - ŞEYMA DÖĞÜCÜ

SARIYER - HÜSEYİN COŞKUN

SULTANBEYLİ - ALİ TONBAŞ

SULTANGAZİ - ABDURRAHMAN DURSUN

SİLİVRİ - VOLKAN YILMAZ (MHP'DEN CUMHUR İTTİFAKI ADAYI)

ŞİLE - İLHAN OCAKLI

ŞİŞLİ - GÖKHAN YÜKSEK

ÜMRANİYE - İSMET YILDIRIM

TUZLA - ŞADİ YAZICI

ÜSKÜDAR - HİLMİ TÜRKMEN

ZEYTİNBURNU - ÖMER ARISOY