Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de Haçlı İşgalini aratmayan bir gaddarlık yapılmaktadır

Cumhurbaşkanı Erdoğan beştepe Gündem haberleri Ankara İsrail
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze'de Haçlı İşgalini aratmayan bir gaddarlık yapılmaktadır

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkanlığındaki kabine toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail in Gazze saldırıları konusunda "Gazze'de kelimenin tam anlamıyla bir vahşet, bin yıl önceki Haçlı işgali, 2. Dünya Savaşı'nda yaşananları aratmayan bir gaddarlık yapılmaktadır" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sona erdi.Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı toplantı, yaklaşık 3 saat sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, toplantı ertesinde açıklamalarda bulundu:

Açıklamalardan satır başları:

-Öncelikle Cumartesi gecesi Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan hazırlık maçında Almanya karşısında tarihi galibiyete imza atan A milli futbol takımımızı cani gönülden tebrik ediyorum. Millilerimiz deplasmanda 72 yıl sonra gelen 3-2'lik skorla tarifsiz bir gurur yaşattılar. Gurbetçi kardeşlerimizin coşkuyla takımımızın yanında yer almaları da bizim için ayrıca anlamlıydı.

TÜRK BİRLİĞİ TEŞKİLATI

-Türkiye Yüzyılı'nın inşası için verdiğimiz mücadeleyi sürdürüyoruz. Kazakistan'ın ev sahipliğinde Astana'da düzenlenen Türk Birliği Teşkilatı, Macaristan'ın ardından KKTC'nin de teşkilata gözlemci üye olması önemli bir adımdı. Türk dünyasının desteğini de ortaya koymuştuk. KKTC'deki kardeşlerimizin 15 Kasım Cumhuriyet bayramını bir kez daha tebrik ediyorum. Dr. Fazıl Küçük ve Rauf Denktaş'ı bir kez daha rahmetle yâdediyorum.

-Ercan Havalimanı'nın terminal pistinin ve binasının açılışını gerçekleştirdik. Zaman AB'nin ne kadar büyük bir yanlış yaptığını gösterecektir. Kıbrıs Türkünü ambargolarla haklı davalardan döndürmeye çalışanların Kafkasya'da türlü oyunlar peşinde olduğunu görüyoruz. Ermenistan'ı kışkırtarak kendilerine rant devşirenler en büyük zararı Ermenilere verdiler. Bu gerçeği artık Ermenistan'ın görmesi kabul etmesi gerekiyor. Güvenliği binlerce kilometre ötede değil, komşularında araması gerekiyor. Ermenistan'ın barış fırsatını hülyalara kapılarak boşa harcamaması en büyük temennimizdir. Gerekli adımları atmaya hazır olduğumuzu tekrar belirtiyorum.

TOGG

-Otomotiv sektörümüz Türk endüstrisinin lokomotifi olmayı sürdürüyor. Türkiye dünyanın sayılı otomotiv üreticilerinden olmasına rağmen kendi markasına sahip değildi. TOGG'un üretimi ve satışa başlamasıyla kendi markamızla küresel rekabetteki yerimizi aldık.

-Her aşamasını yakından takip ettiğim bu projenin hayata geçmesiyle 'Türk araba yapamaz, fabrikada üretim bandı yok, vatandaş bunu almaz' diyenleri, bundan 60 yıl önce Devrim otomobilini garaja mahkum edenlerin bugünkü uzantılarını hüsrana uğrattık. TOGG şimdiye kadar 12 bine yakın teslimat yaptı. Üretim bandından inen ve teslim edilen araç sayısı günden güne artıyor. Bu yarışa nasıl isabetli bir zamanda dahil olduğumuz daha iyi anlaşılacaktır.

"AYDER YOLU'NUN TEMELİNİ ATTIK"

-Kocaeli'nden baba ocağımız Rize'ye geçtik. 36,7 uzunluğundaki Ayder Yolu'nun temelini attık. Rize'ye ve Karadeniz bölgemize hayırlı olmasını diliyorum.

-İran ve Pakistan ile birlikte 1992 yılında kurduğumuz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın kurumsal düzeyini güçlendirmeye devam edeceğiz. 

-Her yıl Milli Ağaçlandırma Günü olarak kutladığımız 11 Kasım'ı bu yılda ağaçlandırma seferberliğine dönüştürdük. 5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. Önümüzdeki dönemde havanın suyun toprağın ağacın ve bütün güzelliklein korunmasu için daha çok çalışacağız.

DARÜLACEZE SOSYAL YAŞAM ŞEHRİ

-Aziz milletim, bütün bu alanların başında sosyal devlet olgusu geliyor. Kurucu kadronun hayallerini süsleyen kimsesizlerin kimi olan devlet bizim dönemimizde gerçekleşmiştir. Garip gurebanın, fakir fukeranın elinden tuttuk. Sosyal devlet uygulamalarında da kendimizi geliştiriyoruz. Darülaceze Sosyal Yaşam Şehri bunun en son örneği idi. Her açıdan donanımlı, rahat, huzurlu bir sosyal hizmet tesisine kavuşturduk. 

-Şimdiye kadar Gazzeli kardeşlerimiz için toplam 800 tona varan insani yardım malzemesini bölgeye sevk etmiş olduk. Mısır işbirliği ile Refah Sınır Kapısı'ndan Gazze'ye ulaştırılmasını sağlıyoruz. 

HAÇLI İŞGALİNİ ARATMAYAN GADDARLIK

-İsrail suyunu, yakıtını, elektriğini, iletişimini komple keserek Gazze halkını sadece öldürmekle kalmıyor, aynı zamanda taammüden hastanelerini bombalayarak Gazze'lilerin direniş azmini kırmaya çalışıyor. Gazze'de kelimenin tam anlamıyla bir vahşet, bin yıl önceki Haçlı işgali, 2. Dünya Savaşı'nda yaşananları aratmayan bir gaddarlık yapılmaktadır. Hamile kadınları katletmekle övünen bir cinnet hali içindeler. Çocukları, yaşlı erkek ve kadınları uçaklarla, tanklarla, toplarla bombalayarak, üzerlerine mermi yağdırarak öldürmenin adı savaş değil barbarlık, eşkıyalık, devlet terörüdür.

-Netanyahu İsrail halkı üzerinde yitirdiği itibarı hastaneleri, ibadethaneleri, okulları bombalayarak yeniden canlandırmak peşindedir. Neredeyse tüm hastaneler ya yıkıldı, ya zarar gördü ya da kullanılamaz hale geldi. El Ehli Baptist ve Şifa hastanelerinde yaşanan vahşeti hepimiz takip ettik. Bu hastanelerle ilgili İsrail'in ortaya attığı iddiaların tamamen safsata olduğu anlaşıldı.

"GÜYA MEDENİ DÜNYA İSRAİL'İN HASTANE SALDIRILARINI SESSİZCE İZLEDİ"

-Güya medeni dünya İsrail'in hastane saldırılarını sessizce izledi. Hatta, "kendini savunma hakkı" diye destekleyen ülkeler gördük. Aralarında kanser tedavisi de gören hastaları ülkemize getirdik. Acılarını paylaştık. Milletimiz adına dualarını almanın bahtiyarlığını yaşadık. Dayanışmanın gücüne, paylaşmanın bereketine inanan insanlarız. Türkiye tarihi vizyonunu başı dara düşenlere kucak açarak yerine getirebilir. 

"İSRAİL, HOLOKOST'U SOYKIRIMA VARAN EYLEMLERE KALKAN OLARAK KULLANIYOR"

-İsrail yönetimi Holokost'u soykırıma varan eylemlere kalkan olarak kullanıyor. Bunu Almanya'da ziyaretimizde bir kez daha şahit olduk. 50 milyar doları bulan ticaret hacmi ile Almanya ile her türlü işbirliğini güçlendirmekte kararlıyız. Gazze'deki insani trajedinin engellenmesi için işbirliğinde olmayı sürdüreceğiz.

"İSRAİL'İN ANTİ-SEMİTİK YAFTASI VURAMAYACAĞI TEK ÜLKE TÜRKİYE'DİR"

-İsrail'in anti-semitik yaftası vuramayacağı tek ülke Türkiye'dir. Bizim borcumuz yok. Onların borçları var, sıkıntıları orada. Yalan kardeşliğidir. Irak'ta nükleer arayanların İsrailli bakanın nükleer açıklamasına söz söyleyememesi... Malumun ilamı olarak gördüğümüz meselenin unutulmasına ve unutturulmasına Türkiye olarak izin vermeyeceğiz. 

-Balkanlardan Kafkaslara, Karadeniz'den Akdeniz'in kıyılarına bizi ilgilendirir. Bu vizyona sahip olmayan sözde aydınlara ne desek boş olduğunu biliyoruz. Hamdolsun, milletimiz bu vizyona sahiptir. Milletimiz duasını ona göre yapmakta, gerektiğinde harekete ona göre geçmektedir. 

"2 BİN TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİK"

-Yıl başından bu yana 2 bin teröristi etkisiz hale getirdik. Son terörist ülkemiz içinde tehdit kaynağı olmaktan çıkarılıncaya kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Pençe harekatlarıyla bölücü örgütü Irak sınırımızdan uzaklaştırdık. "Bir gece ansızın gelebiliriz" bugün de geçerlidir. 

"DEVLETİMİZ AFETZEDE VATANDAŞIMIZIN YANINDADIR"

-Türkiye olarak iklim değişikliğine bağlı sorunlardan tüm dünya gibi biz de olumsuz etkileniyoruz. Dün neredeyse ülkemizin tamamını etkisi altına alan sel ve sağanak yağış nedeniyle 9 vatandaşımız vefat etti. AFAD, sahil güvenlik ve diğer birimlerimize bağlı 7 bin personelimiz ile 110 vatandaşımızı kurtardık. Devletimiz afetzede vatandaşımızın yanındadır. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyor. Sizi tekrar sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Kalın sağlıcakla. 

 

Kaynak: AA