Cumhurbaşkanı Erdoğan: Finlandiya ile ilgili farklı bir mesaj verebiliriz, o zaman İsveç şok olacak

NATO Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsveç Finlandiya PKK Gündem haberleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Finlandiya ile ilgili farklı bir mesaj verebiliriz, o zaman İsveç şok olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik'te katıldığı bir programda, terör protestolarıyla gündeme gelen İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. "Finlandiya ile ilgili farklı bir mesaj verebiliriz" diyen Erdoğan, sözlerine "o zaman İsveç şok olacak" diyerek devam etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gençlerle bir araya geldiği Bilecik programında, merak edilenleri yanıtladı.

Son dönemde terör örgütü PKK'nın eylemleri ile gündemde olan İsveç'in NATO üyeliğine ilişkin soruya yanıt veren Erdoğan, İsveç'in 120 teröristi iade etmediği takdirde bir şansı olmadığını dile getirerek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Biz İsveç Başbakanına dedik ki, illa NATO diyorsanız, bunun için bu teröristleri bize iade edeceksiniz. Eğer bu teröristleri iade etmezseniz, 120 kişilik bir liste verdik, kusura bakmayın... Bunlar o gün bugün kendilerine göre dalga geçiyorlar. Bunlar Türkiye'yi tanıyamadılar."

Erdoğan, "Biz icabında Finlandiya ile ilgili farklı bir mesaj verebiliriz ve o zaman İsveç şok olacak" diyerek, "Ama Finlandiya'nın da aynı yanlışı yapmaması lazım." şeklinde bir uyarıda bulundu.

Kuran-ı Kerim'i yakma eylemlerini değerlendiren Cumhurbaşkanı, "Ziyarete geldiklerine de doğrusu ben başbakanı olumlu bir insan olarak gördüm ama maalesef Kuran-ı Kerim'i yakacaklar, etrafında da polisler var... Benim ecdadım böyle bir şeyi yakma eylemine girenleri inim inim inletmiş ya. Biz de karşıtını mı yapalım? Hayır biz yapmayız, bizim aldığımız terbiye bu değil. Kuran'ımızı yakmak suretiyle İslam'ı mı bitirdiler? Bunlar cahil, sapık." ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İsveç Finlandiya NATO