Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletim hem aday, hem de cumhurbaşkanı yapacak

Bilecik Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Gündem haberleri son dakika haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Milletim hem aday, hem de cumhurbaşkanı yapacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik'te gençlerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Altılı Masa'nın, adaylığı ile ilgili yaptığı açıklamalarına, "Altılı Masa ne diyor? Aday olamaz diyor. Size rağmen milletim hem aday yapacak, hem de cumhurbaşkanı yapacak." diye yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilecik'te gençlerle bir araya gelerek açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

- Bizim gençliğimiz yokluk ve yasaklarla geçti.

- Gençler, unutmayın, ben de size aşığım.

"MİLLETİM HEM ADAY YAPACAK, HEM DE CUMHURBAŞKANI YAPACAK"

- Milletimizin asırlık çilelerini sırtlanan bir gençlik olarak hayata tutunma mücadelesi verdik. Bu uğurda nice arkadaşımızı kaybettiğimiz dönemler oldu. Hamd olsun, milletimize hizmet etme şerefine eriştik. Ne diyorlardı? Muhtar bile olamaz diyorlardı. Ama benim milletim bu ağabeyinizi bu ülkede cumhurbaşkanı yaptı. Altılı Masa ne diyor? Aday olamaz diyor. Size rağmen milletim hem aday yapacak, hem de cumhurbaşkanı yapacak. O zaman kilonuz da ortaya çıkacak. Bakalım kaç kilosunuz? 

"SEÇME VE SEÇİLME YAŞINI 25'TEN 18'E BİZ İNDİRDİK"

- Bizim için önemli olan bugün burada siz gençlerimizle gönüllerimizi buluşturmuş olmamızdır. Ben de deliler gibi aşığım size. Şu güzel tablo gençlerimize kem gözlerle bakanlara ibret olsun. 

- Seçilme yaşını 30'dan 25'e indiren kim? Biz indirdik. Ne dedik? Yetmez... Seçme ve seçilme yaşını 25'ten 18'e kim indirdi? Biz... Bu CHP ne diyordu? "Parlamentoyu çoluk çocuğa mı bırakacağız?" Bunların mantığı bu. 

"BU KADAR BÜYÜKŞEHİR BAŞKANLARI VAR, ESERLERİNİZİ ORTAYA KOYUN GÖRELİM"

- Eski Türkiye'yi vadedenler, gençleri tanımıyor. 

- Biz boğazın altından Marmaray'ı yaptık, bunlar böyle bir şey yapabilirler miydi? Denizin altından Avrasya Tüneli'ni yine biz yaptık mı? Bu kadar büyükşehir başkanları var, eserlerinizi ortaya koyun görelim, ne yaptınız ya? Yapamazlar.

- Milletimizin bunlara çoktan "yeter" dedi. 14 Mayısta bir kez daha "yeter, söz de, karar da milletindir" diyeceğiz. 

- Menderes'in sözüne sahip çıkmaya kalkıyorlar. 

- Gençler, özgür Türkiye'nin önünü, esaretin zincirleriyle kesmek isteyenlere izin vermeyin. Askeri gücüyle, diplomatik maharetiyle, siyasi etki alanıyla eşiğine geldiğimiz Türkiye Yüzyılı'nı hep birlikte yükseltin. Ülkemizin kazanımlarına sahip çıkın. Hayallerinizden asla vazgeçmeyin. 

- Seçim kampanyası dönemi CHP'nin seçim çadırı var, selam vereyim dedim. Tam da o noktadan Yavuz Sultan Selim köprüsü görünüyor. Ne deseler beğenirsiniz? "Bu köprüyü yaptınız güzel de, neden adını Yavuz Sultan Selim koydunuz?..." "Kusura bakmayın" dedim, "biz bu ismi unutturmayacağız. Sizin derdinizin ne olduğunu da biliyoruz" dedim. Rahatsız olsanız da olmasanız da biz Yavuz'u unutturmayacağız. "Bak" dedim, "biz Osmangazi'yi de unutturmayacağız. Siz genel başkanınıza söyleyin, İstanbul-İzmir arası 7 buçuk saatti, biz 3 saate indirdik." 

"FİNLANDİYA İLE İLGİLİ FARKLI BİR MESAJ VEREBİLİRİZ, O ZAMAN İSVEÇ ŞOK OLACAK"

- Orada tabii bir eksik var, İsveç Başbakanı Osmanlıcayı, Türkçeyi hiç bilmiyor. Biz kendisine bunları bu şekilde anlattık. Dedik ki illa NATO diyorsanız, bunun için bu teröristleri bize iade edeceksiniz. Eğer bu teröristleri iade etmezseniz, 120 kişilik bir liste verdik, kusura bakmayın... Bunlar o gün bugün kendilerine göre dalga geçiyorlar. Bunlar Türkiye'yi tanıyamadılar. Biz icabında Finlandiya ile ilgili farklı bir mesaj verebiliriz ve o zaman İsveç şok olacak, ama Finlandiya'nın da aynı yanlışı yapmaması lazım. Ziyarete geldiklerine de doğrusu ben başbakanı olumlu bir insan olarak gördüm ama maalesef Kuran-ı Kerim'i yakacaklar, etrafında da polisler var... Benim ecdadım böyle bir şeyi yakma eylemine girenleri inim inim inletmiş ya. Biz de karşıtını mı yapalım? Hayır biz yapmayız, bizim aldığımız terbiye bu değil. Kuran'ımızı yakmak suretiyle İslam'ı mı bitirdiler? Bunlar cahil, sapık. 

- Ben Osmanlı mimarisine hayranım. Bunları söylerken modern mimariye karşıyım diye bir şey asla yok. 

- Şu anda Barbaros gündemde, malum bir de Gönül Dağı var. TRT olsun, diğer kanallarda bu eserler artık bayağı ilgi uyandırmaya başladı. Körfez'de, Latin Amerika'da bizim tarihi diziler çok ilgi uyandırıyor. Bizden dizilerle ilgili anlaşma yoluna gidenler var. 

"KARNE HEDİYESİ ET" HABERİ POLEMİĞİ

- Bu konuyla ilgili Adalet Bakanlığımızın takibi var. Bu çok şahsiyetsiz bir yaklaşım. O yavrunun kimliğiyle, kişiliğiyle oynamaları kabul edilebilir bir şey değil. Hiçbir yavruya böyle bir ödül, alıştığımız şeyler değil. O kadının ve kızın her neyse, ne kadar cahil hem de yapısı itibarıyla bozuk olduğunu ortaya koyuyor. Nitekim kanal da iş akdini feshetmiş. Olan o yavruya oldu ama annesinin yavruya sahip çıkması halinde inşallah yavruda psikolojik ters tepki meydana getirmemiş olur. 

"FRANSA DEVAMLI İTİBAR KAYBEDİYOR"

 - Aslında Fransa'nın başında zat inanın o devletin başında olma müktesebatına sahip değil. Bunlar şu anda Afrika ülkelerini sömürüyorlar ve Mali şu anda Fransa ile tamamen kopma durumunda. Burkina Faso süre verdi. Afrika'da itibarını süratle kaybediyor. Kendileriyle birçok görüşmelerimiz oldu ama dürüst değil. Biz de istiyoruz ki uluslararası siyaset dürüstlük üzerine inşa edilmeli. Dünyada buna benzer liderler çok. Fransa devamlı itibar kaybediyor.

"RUSYA, TÜRKİYE, SURİYE OLARAK 3'LÜ TOPLANTILAR YAPALIM DIYORUZ, HATTA İRAN'I DA KATABİLİRİZ"

- Mesela Rusya ile ilişkilerimizde karşılıklı bir saygı ve itibar var. Bizim ricalarımızın bir karşılığı var. Suriye'nin kuzeyindeki gelişmelerde istediğimiz neticeyi alamıyorsak da, gelin Rusya, Türkiye, Suriye olarak 3'lü toplantılar yapalım diyoruz. Hatta İran'ı da katabiliriz. Bölgeye bir huzur gelsin. Burada da biz netice aldık, alıyoruz ve alacağız. S-400'ler konusunda bizi çok tehdit edenler oldu, illa vereceksiniz dediler, hayır vermeyiz. F-16'ları istiyoruz ama vermiyorsunuz, F-35 dediniz, sözünüzde durmadınız, ödemesini yaptığımız halde karşılığını vermiyorsunuz. O zaman bunun bir bedeli olacak. 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bilecik son dakika altılı masa