Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı aile fotoğrafı çekimine katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan İlham Aliyev Gündem haberleri İran

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Zirvesi öncesi aile fotoğrafı çekimine katıldı.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) 16'ncı Zirvesi, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te başladı.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16. Zirvesi düzenleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirvenin düzenlendiği Taşkent Uluslararası İş ve Kongre Merkezi'ne gelişte Mirziyoyev tarafından karşılandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, zirveye katılmak üzere geldiği Taşkent Uluslararası İş ve Kongre Merkezi’nde mevkidaşlarıyla birlikte aile fotoğrafı çektirdi.

Liderler aile fotoğrafı çekiminin ardından zirvenin gerçekleştirileceği salona geçti.
Zirvede, Türkiye'nin kurucu üyesi olduğu teşkilatın etkinliğinin artırılması ile üye ülkeler arasında ticaret, ulaştırma ağları ve bağlantının geliştirilmesi gibi konular masaya yatırılacak.

Burada çekilen aile fotoğrafında Erdoğan ve Mirziyoyev'in yanı sıra İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Pakistan geçici hükümet Başbakanı Anvarul Hak Kakar, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Başbakanı Alihan İsmailov, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ve Türkmenistan Cumhurbaşkanı Serdar Berdimuhamedov yer aldı.

Fotoğraf çekiminde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sağında Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, solunda Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev bulundu.

Öte yandan, basın mensupları, Sempozyumlar Sarayı'nda kurulan medya merkezinde zirveyi takip ediyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN KKTC CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16'ncı Zirvesi dolayısıyla Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC Cumhurbaşkanı Tatar ile bir araya geldi. Görüşme basına kapalı gerçekleşti.

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16'ncı Zirvesi'ne katılmak üzere Özbekistan'ın başkenti Taşkent'e gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile Taşkent Uluslararası İş ve Kongre Merkezi'nde bir araya geldi.

İki lider arasındaki görüşme basına kapalı gerçekleşti.

İletişim Başkanlığı'nın sosyal medya hesabında paylaştığı yazılı açıklama şu ifadeler yer aldı:

"Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 16’ncı Zirvesi için gittiği Taşkent’te Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile bir araya geldi.

Görüşmede, Özbekistan ve Türkiye arasındaki ikili iş birliğinin geliştirilmesine yönelik atılacak adımlar, güncel bölgesel ve küresel meseleler ile İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının ulaştığı nokta ve sivillere insani yardım ulaştırma çabaları ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmede, İsrail'in Gazze'ye yönelik işgalinin sonlandırılması için dünyanın sesini daha da yükseltmesi ve İsrail'i durduracak etkin adımların atılması gerektiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye-Özbekistan arasında her geçen yıl artan ticaret hacminden duyduğu memnuniyeti dile getirerek enerji, madencilik, gıda, tekstil ve diğer sektörler de dâhil olmak üzere endüstriyel iş birliğinde yeni projelerin teşvik edilmesinin önemini vurguladı."

 

Kaynak: Haber Global TV