Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir an önce Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkiyi ısıtalım ve bu işi çözelim istiyoruz

Gündem haberleri Dünya haberleri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Azerbaycan İlham Aliyev
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bir an önce Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkiyi ısıtalım ve bu işi çözelim istiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Prag'da gerçekleşen Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesinde yaptığı görüşmelerin ardından kürsüye çıkarak önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan ilişkileri hakkında konuşan Erdoğan, "Bir an önce ilişkileri ısıtalım ve bu işi çözelim istiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Siyasi Topluluğu zirvesine katılmak üzere geldiği Prag'da gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından kürsüye çıkarak kameraların karşısına geçti. Toplantılarla ilgili açıklamalarda bulunan Erdoğan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan; Aliyev ve Paşinyan ile gerçekleştirdiği kritik görüşmeleri de değerlendirdi.

Üç ülke arasındaki ilişkiye değinen cumhurbaşkanı, "Konuya ilgili özel temsilcilerimiz var ve çalışmalarını sürdürüyoruz. Aynı zamanda dışişleri bakanlarımız da çalışmalarını sürdürüyor, özet haline getirdikten sonra bizlere bildirecekler. Özellikle kargo ve hava yolu taşımacılığına varıncaya kadar bunların üzerinde çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Bir an önce Türkiye, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkiyi ısıtalım ve bu işi çözelim istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Paşinyan ile yaptığı görüşmeye dair ise "Bildiğiniz gibi özel temsilcilerimiz vasıtasıyla görüşmeler karşılıklı devam ediyor. Biz de kendisiyle görüşmemizi samimi bir havada gerçekleştirdik ve bazı talepler söz konusu oldu. Bunlarla ilgili olarak gerekli görevlendirmeyi dışişleri bakanlarımıza ve özel temsilcilerimize yaptık. Dışişleri bakanlarımız birbirileriyle görüşecekler, özel temsilcilerimiz de görüşecekler ve çıkan neticeye göre adımımızı atacağız." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı, uzlaşı için öne sunulan şartların ne olduğu sorusuna ise "Ön şartımız falan yok. Biz sadece Azerbaycan'la aranızdaki hukuku olgunlaştırın ve hemen barışla ilgili sözleşmeyi yapın, bunu yaptığınız anda bizimle ilgili en ufak bir pürüz kalmaz. Kapılar açılacaksa kapıları açarız, hava, kara, demiryolu, bunların önünü açarız." diye yanıt verdi.

 

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan Prag Avrupa siyasi topluluğu türkiye Azerbaycan Ermenistan