Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'daki Zengilan Havalimanı'nın açılışına katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İlham Aliyev Azerbaycan
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Azerbaycan'daki Zengilan Havalimanı'nın açılışına katılacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan'daki Zengilan Havalimanı'nın açılışına katılacak.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ı kabulünde yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zengilan Havalimanı'nın açılışına katılacağını duyurdu.

Bu yılın eylül ayında tamamlanması beklenen havalimanının açılışında İlham Aliyev'e Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da eşlik edecek.

Aliyev'in Yanık'ı kabulü

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Bakan Yanık’ın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından kabulünde  Bakan Yanık'a Cumhurbaşkanı Erdoğan ile 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde yaptığı telefon görüşmesini hatırlatan Cumhurbaşkanı Aliyev, 15 Temmuz'un tarihi bir gün olduğunu kaydetti. Aliyev, Türk halkının bu zorlu sınavdan Recep Tayyip Erdoğan'ın çabaları ve liderliğiyle onurla çıktığını belirtti.

ŞUŞA BEYANNAMESİ İKİ ÜLKE İLİŞKİLERİNİ ÜST NOKTAYA TAŞIDI 

Türkiye’nin kalkınma yolunda olduğunun altını çizen Aliyev, Türkiye’de istikrarın hüküm sürmesinden Azerbaycan halkının mutlu olduğunu söyledi. Sözlerinden dolayı Aliyev’e teşekkürler eden Bakan Yanık, Azerbaycan'da bulunmaktan duyduğu büyük memnuniyeti dile getirerek, Cumhurbaşkanı Aliyev'in önderliğinde kazanılan Karabağ Zaferi'nden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti. Azerbaycan-Türkiye birlik ve dostluğunun tüm imtihanlardan onurla çıktığını söyleyen Aliyev, Yanık başkanlığındaki heyetin Şuşa kentini ziyaret edeceğine değinerek, Şuşa Beyannamesi'nin imzalanmasından sonra iki ülke arasındaki ilişkilerin üst noktaya taşındığını kaydetti.

Türkiye-Azerbaycan müttefiklik ilişkilerine dair beyannamenin Azerbaycan’ın sembol kenti olan Şuşa'da imzalanmasının özel bir önem taşıdığını belirten Aliyev, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zengilan Havaalanının açılışına da katılacağını ifade etti. Türkiye ve Azerbaycan arasındaki, dostluk ve kardeşlik ilişkilerinin her alanda başarıyla geliştiğini vurgulan Aliyev, Derya Yanık'ın ziyaretinin iki ülke arasındaki ilgili kurumları arasındaki işbirliğinin genişletilmesine katkı sağlayacağına olan inancını dile getirdi.

Kaynak: Haber Global TV

cumhurbaşkanı erdoğan İlham Aliyev Zengilan Havalimanı Azerbaycan