Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin İstanbul dahil 26 ildeki adaylarını açıkladı: İstanbul muradına kavuşacak

HABER MERKEZİ
Recep Tayyip Erdoğan AK Parti İstanbul eskişehir Kocaeli Bursa Rize Bingöl Bitlis Artvin Aydın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin aralarında İstanbul'un da olduğu 11 büyükşehir ve 15 ildeki belediye başkan adaylarını açıkladı. ''İstanbul muradına kavuşacak'' ifadesini kullanan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Murat Kurum'u duyurdu.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde partisinin İstanbul, Kocaeli, Eskişehir, Bursa, Denizli, Balıkesir, Aydın, Samsun, Erzurum, Muğla, Ordu, Giresun, Elazığ, Edirne, Düzce, Bitlis, Bingöl, Çanakkale, Çankırı, Kastamonu, Rize, Sinop, Tokat, Yalova, Isparta, Artvin belediye başkan adaylarını açıkladı. 

İŞTE ADAYLAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, belediye başkan adaylarını alfabetik sırayla tanıttı:

Artvin: Mehmet Kocatepe

Aydın: Mustafa Savaş

Balıkesir: Yücel Yılmaz

Bingöl: Erdal Arıkan

Bitlis: Nesrullah Tanglay

Bursa: Alinur Aktaş

Çanakkale: Jülide İskenderoğlu

Çankırı: Hüseyin Filiz

Denizli: Osman Zolan

Düzce: Faruk Özlü

Edirne: Belgin İba

Elazığ: Şahin Şerifoğulları

Erzurum: Mehmet Sekmen

Eskişehir: Nebi Hatipoğlu

Giresun: Aytekin Şenlikoğlu

Isparta: Şükrü Başdeğirmen

Kastamonu: Tahsin Babaş

Kocaeli: Tahir Büyükakın

Muğla: Aydın Ayaydın

Ordu: Mehmet Hilmi Güler

Rize: Rahmi Metin

Samsun: Halit Doğan

Sinop: Yakup Üçüncüoğlu

Tokat: Eyüp Eroğlu

Yalova: Mustafa Tutuk

İstanbul: Murat Kurum

"YENİDEN İSTANBUL... HAZIR MIYIZ?"

Haliç Kongre Merkezi'ndeki AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Yeniden İstanbul... Hazır mıyız? Aşkınız için, salonlara sığmayan şu muhabbetiniz için her birinize şükranlarımı sunuyorum.

Sevgili İstanbullular, kıymetli hanımefendiler, sevgili genç kardeşlerim, değerli dava ve yol arkadaşlarım sizlere kalbi duygularımla muhabbetle selamlıyorum. 81 vilayetimizin tamamındaki teşkilat mensuplarımıza selamlarımı iletiyorum. 

"Ölürsek şehit, kalırsak gaziyiz" inancıyla vatanımızın bekası uğruna can veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kalanlarına başsağlığı diliyorum. 

"FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZİN YANINDA DİMDİK DURACAĞIZ"

İsrail şiddetine maruz kalan Gazzeli kardeşlerimiz için yüreklerimizin dağlandığı bir dönemdeyiz. İsrail'in barbarca saldırılarında şehit düşen 23 bin Filistinli kardeşimize de Allahtan rahmet diliyoruz. 

Daha fazla çocuk öldürerek abad olacaklarını zannedenler er ya da geç ilahi adaletle yüzleşeceklerdir.  Biz de bu süreçte zalimlerden hukuk önünde hesap sorulması için her türlü çabayı göstereceğiz. Birileri istiyor diye biz mazlumlara asla sırtımızı dönmeyeceğiz. Filistinli kardeşlerimizin yanında dimdik duracağız. 

"ADAYLARIMIZA ŞİMDİDEN BAŞARILAR DİLİYORUM"

Bugün burada 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 büyükşehir ve 15 şehir adayımızı açıklamak üzere bir aradayız. Mahalli seçim sürecinin bu ilk tanıtım toplantısında adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. AK Parti ülkemizde istişare kültürünün uygulandığı tek siyasi partidir. Adayları kapsamlı istişareler, araştırmalar, değerlendirmeler sonunda belirledik. Elbette bu konuda da eksiğimiz olabilir ama bu şehirlerimiz için en hayırlısını istediğimizden hiç kimse şüphe etmesin. 

Esasen bizim belediyecilikteki müktesebatımız yeni değildir. Artık 30 yılı bulan şanlı bir geçmişten süzülüp gelen birikim ve donanıma sahibiz.

"TÜRKİYE'DE YEPYENİ BİR ÇIĞIR AÇTIK"

1994 yılından itibaren ülkemizde yeni bir belediyecilik uygulamasını hayata geçirmiş bir kadroyuz. Biz rüştümüzü önce yerel yönetimlerde kanıtladık. Belediyecilikte adeta bir destan yazdık. 94 ruhu denilen belediyecilik anlayışıyla Türkiye'de yepyeni bir çığır açtık. Ülke yönetimine talip olduk. Şehirlerimizin makus talihini tersine nasıl çevirdiysek ülkemizin eksiklerini de tamamlamak için harekete geçtik. 

Ey İstanbul, İstanbul çöp, çukur, çamur diye tanımlanmıyor muydu? Çöpten çukurdan nasıl temizlediysek şimdi de 30 büyükşehir ve onun yanında il belediyeleriyle de bu temizlik için yola çıktık.  Hazırız ve kararlıyız. Durmak yok. Yeniden İstanbul, Yeniden AK Parti. 

"DONANIMLI ADAYLAR SEÇTİK"

Amacımız 31 Mart 2024 seçimleri için milletimizin huzuruna gerçek belediyecilik sözümüzü yerine getirecek adaylarla yola çıkmaktır. Eser siyaseti hizmetlerimizi belediyecilikle tamamlamadan eksik kalacağına inanıyoruz. Hatta muhalefet partilerinin yönetiminin kötü olmasının da faturasını biz ödemek mecburiyetinde kalıyoruz. Ülkemizi ve şehirlerimizi böyle bir iklimle karşı karşıya bırakmaya hiç kimsenin hakkı yoktur. 

Adayları tespit ederken şehirlerin her anında yanında olacak donanımlı adaylar seçtik.  

"15 OCAK'TA SEÇİM STARTINI VERECEĞİZ"

Mecbur değilsin, Şehrin seninle değişsin diyoruz. Hiçbir insanımızın beceriksizlere tıpış tıpış oy verme mecburiyeti yoktur. İşte bu anlayışla kendini değil, kentini düşünen, laf değil, proje üreten, kibirle değil, tevazuyla hareket eden belediye başkan adaylarıyla milletimizin karşısına çıkıyoruz. 

15 Ocak'ta da büyük bir törenle seçim startını vereceğiz. Gece gündüz sahada olacağız. Cumhur İttifakı olarak 31 Mart'ta seçim zaferlerimize en büyük halkayı ekleyeceğimize inanıyoruz. 30 büyükşehir ve 519 ilçesi, 51 ili ve 403 ilçesi, 390 beldesiyle belediyecilikte yeni bir dönemin kapıları aralanıyor. 50 bin 500 mahalle ve köy muhtarımız da bu seçimde belirlenecek. Dünyada yerel demokrasinin bu kadar düzgün işlediği pek az ülke vardır. 

"BİZİM SİYASİ KÜLTÜRÜMÜZDE MİLLETE KÜSME OLMAZ"

Tamamen hür iradeyle mahalli idarelerini belirleyecek tüm vatandaşlarımıza şimdiden şükranlarımızı sunuyoruz. Milletimizin tercihi ne olursa olsun başımızın üzerinde yer vardır. Bizim siyasi kültürümüzde millete küsme olmaz. Bizim siyasi kültürümüzde oy renginden dolayı millete hakaret etme asla ve asla söz konusu olamaz. Biz sadece tercihlerini eser ve hizmet siyasetinden yana kullanmalarını istemekle mükellefiz. Son sözü milletimize bırakacağız. 

Eski Türkiye'de kaldığını umut ettiğimiz senaryolar yeniden piyasaya sürülmeye başlandı. Her biri 28 Şubat sürecindeki provokasyonların kötü birer kopyası niteliğindeki oyunlarla seçim öncesi zihinler bulandırılmaya çalışılıyor.

Biraz bu milletle hem hal olsalar şunu çok rahat görecekler. Bu millet, İstiklal Marşı'na dahi Kelime-i Tevhidi ilmek ilmek işlemiş, aziz bir millettir. 

''HAYAT TARZI, KÖKEN, MEZHEP, İNANÇLAR ÜZERİNDEN PİS BİR OYUN OYNANMAKTADIR''

Siyasi hayatımızın her safhasında biz bunlarla mücadele ettik. Bu kibirli cehaletin nerelere varabileceğini hep birlikte gördük. Bu kirli oyunun en büyük aparatı da hep CHP oldu. Şimdilerde oy oranları düşük de olsa kimi siyasi partilerinin de bu oyunun içinde yer alma hevesi var. 

Puslu dönemlerin kadrolu provokatörlerine yeniden iş başı yaptırdılar. Hayat tarzı köken mezhep inançlar üzerinden pis bir oyun oynanmaktadır. Cumhuriyetimiz ve onun kurucusu Gazi Mustafa Kemal yine istismara en elverişli malzeme olarak öne sürülüyor. Oysa bu milletin ne cumhuriyet ile ne de Gazi Mustafa Kemal ile bir derdi sorunu vardır. Bu kavramların arkasına saklanarak siyaset yapmak hassasiyet emaresi asla değildir. Tam tersine yalan yanlış söylemlerle bu yönde yapılan çıkışlar siyasi tükenmişliğin işaretidir.

"RİYAD'DAN SİZE EKMEK ÇIKMAZ"

Bu kavramların arkasından siyaset yapmak hassasiyet emaresi asla değildir. Tam tersine yalan yanlış söylemlerle, kirli senaryolarla yol alma gayretinin işaretidir. Türkiye bu tuzağa düşmeyecek kadar demokrasisini derinleştirmiş bir ülkedir. Yine de tedbiri elden bırakmadan bu çirkin oyuncularını izlemeyi ve yüzlerini milletimize ifşa etmeyi sürdüreceğiz. 

Her karışı terle ve kanla sulanmış vatan topraklarında ameliyat yapmaya çalışanlara meydanın boş olmadığını göstermek boynumuzun borcudur. Riyad'dan size ekmek çıkmaz. Tişörtleri farklı bir şekilde boyamak size bir şey kazandırmaz. Samimiyseniz, dürüstseniz bunu ülke genelinde milli ve yerli olarak ifade edin. İpleri emperyalist güçleri elinde olan terör örgütleriyle işleri olanlar varoluşlarının gerektirdiğini yapıyorlar. Asıl bizi üzen Türkiye'nin ana muhalefeti CHP'nin bunlara kuyruk tutuyor olmasıdır. 

"BU SEÇİMLE ÖZGÜR EFENDİYİ DE ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ"

İpleri emperyalist güçleri elinde olan terör örgütleriyle işleri olanlar varoluşlarının gerektirdiğini yapıyorlar. Asıl bizi üzen Türkiye'nin ana muhalefeti CHP'nin bunlara kuyruk tutuyor olmasıdır. 

Özgür efendinin genel başkanlık macerası daha başlamadan gölgelerin altında bitmeye yüz tuttu. İnşallah 31 Mart seçimlerinde elde edilen zaferle aynı zamanda Özgür efendiyi de özgürleştireceğiz. Ama bunun için öncelikte teröristlere ve destekçilerine sahip çıkmaktan vazgeçmesi gerekiyor. Özgür efendi nerede bir demokrasi düşmanı varsa ya selam çakıyor ya da gidip sırtını sıvazlıyor.

CHP Genel Başkanlığı koltuğunda hangi şartlarda oturtturulduğunu unutturabileceğini sanıyor. Biz kendisinin zincirlerinden kurtularak özgürleştirilmesini tercih ederiz. Yoksa milletimiz kendisini siyasetin tozlu raflarına kaldırarak bunu yapacaktır. 

İSTANBUL MURADINA KAVUŞACAK

El ele vererek İstanbul'u fetret devrinden çıkaracağız. Yapacak çok işimiz, ülkemize kazandıracak çok eserimiz, milletimize verecek çok hizmetimiz var. Milletimize yapılacak her bir hizmeti ibadet şuuruyla yapacağız. İstanbul muradına kavuşacak.