CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan grup toplantısında önemli açıklamalar

Gündem haberleri Kemal Kılıçdaroğlu CHP TBMM

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Öğretmenlik meslek kanununu eleştiren Kılıçdaroğlu "Sevgili öğretmenler gerçek anlamda öğretmenler meslek kanununu biz çıkaracağız. Herkes kadrolu olacak" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

 Kılıçdaroğlu'nun konuşmalarından satır başları:

 Zor günler yaşıyoruz. Aşmanın yolu adalette buluşmak kimseyi ötekileştirmemektir.

CHP olarak son 5-6 yılda yoksul kesimlere ilgi gösterdik. Onlarla birlikte aynı sofraya oturduk. Dertlerini dinledik, sorunlarına çözüm üretmek derdindeyiz.

2200 kadar kadrosuz işçi var. Onların da kadrolu çalışması lazım. 

Az kaldı göreceksiniz kadrolarınız verilecek. Çalıştığınız hastanede kadrolu olarak çalışmaya devam edeceksiniz. Yapıyorsanız yapın yoksa biz gelip yapacağız.

Tırnağı yaralananlara gazi ünvanı verdiler. vermedikleri var. Ya gazileri kandırmayın ya da o kanun teklifi meclise gelsin. Hükümetin ortağısınız zaten. Söz vermişsiniz. Sorunu çözelim.

Haklar verilmezse az kaldı zaten. O hakkı biz vereceğiz.

"SİZLER İRFAN ORDUSUSUNUZ"

Sevgili öğretmenler gerçek anlamda öğretmenler meslek kanununu biz çıkaracağız. Herkes kadrolu olacak. Hiçbir öğretmen yoksulluk sınırı altında kalmayacak. Sizler irfan ordususunuz. Az kaldı sesleniyorum bu ülkeyi ayağa kaldıracak sizlersiniz. Önünüzdeki en büyük engeli kaldıralım

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN "İHALE" AÇIKLAMASINA YANIT

Bürokrasinin nabzı atıyor mu diye yeniden görüştük. İsim vermeden bir dosyayı daha gündeme getirdim. Erdoğan diğerleri altında imzam yoktur diye konuştu. Sen ihale komisyonunda değilsin, talimat veren taraftasın

"İHALE KONUSUNU ARKADAŞLARIM AÇIKLAMA YAPACAK"

Sayıştay'ın da raporları var. Tarihin yanında 'Cumhurbaşkanlığı oluru' ibaresi var. Dosya kalın bir dosya. Onların hepsini açıklayacağız. Ben değil arkadaşlarım açıklayacak. 

DOĞALGAZ KESİNTİLERİ

Ocak 2018'de depolardaki doğalgazın azaldığını söyledim. Bu rakamları açıkladıktan sonrası EPİYAŞ  internet sitesinden bütün rakamları kaldırdı. Yarın sabah ne olacağını bilmiyorlar.

TOBB'A ÇAĞRI

Elektrik kesintilerinin sanayicilere olan maliyeti ne kadara mal oldu. TOBB bunu saydam bir şekilde açıklamalı. "Sanayici ilk kez bu kadar büyük bir kesintiyle karşı karşıyayız' diyor. Uyardık, söyledik

 Asgari ücrete baskılarımız sonucu yükselttiler. Belediyelerimizde 4 bin 500 liradır. İnsanların para ellerine geçmeden açlık sınırının altında kaldı. Zamların getirdiği nokta budur.

 

Kaynak: Haber Global TV

CHP TBMM Kemal Kılıçdaroğlu Gündem haberleri