Bülent Arınç'tan yine çok konuşulacak açıklama: Sistem 2017’den sonra değişti ve ben artık yokum

Bülent Arınç AK Parti Recep Tayyip Erdoğan
Bülent Arınç'tan yine çok konuşulacak açıklama: Sistem 2017’den sonra değişti ve ben artık yokum

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç katıldığı televizyon programında "Sistem 2017’den sonra değişti ve ben artık yokum" ifadelerini kullandı.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Bursa’da yerel televizyon kanalı Line TV’nin yayınına katılarak gündemi değerlendirdi. 

AK Parti'den uzaklaştırılmasına ilişkin konuşan Arınç “Türkiye’de öyle bir troll sürüsü var ki, siz bugün hava çok güzel oldu deseniz bile bundan başka anlam çıkarıp bunun üzerinden bana ve bizimle parti arasını veya Tayyip Bey’in arasını açmaya çalışan ahlaksız insanlar var. Kadınıyla erkeğiyle…Sadece içinde bulunduğumuz durumu bir gözlemci olarak anlatmaya gayret ediyorum” dedi.

"REİSÇİ GEÇİNİP TAYYİP BEY'E ZARAR VERİYORLAR"

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı partisinden izole etmek isteyenler olduğunu söyleyen Arınç şöyle devam etti: “Şimdi bunun dışında yani Reisçi geçinip de aslında Tayyip Bey’e en çok zarar veren onu toplumdan, partisinden izole etmeye gayret eden kişiler var ve maalesef bunlar çok da uzakta değil.

 "BEN ARTIK YOKUM"

Arınç açıklamasında "Sistem 2017’den sonra değişti ve ben artık yokum. 2015 sonu, yani 2016’dan itibaren hiç partiyle ve hükümetle parlamentoyla ilişkisi kalmamış bir insanım. İsterseniz 'emekli siyasetçi' deyin. Sıfatım ne olarak kaldı, Eski Meclis Başkanı, Eski Başbakan Yardımcısı, bunların içerisinden bana en çok başkanım diyorlar. Ben de bundan memnun oluyorum. Parti içerisindeki birlikte çalıştığımız arkadaşlarımın bir kısmı ağabey diyor, ondan da memnun oluyorum. Çünkü biz de ağabeylik ve kardeşlik ilişkisi çok önemlidir. Başkaları bunu çok fazla bilmezler. Ben bunu bir saygı ifadesi olarak kabul ederim.” ifadelerini kullandı.

İBB'YE YÖNELİK TEFTİŞ TARTIŞMALARI

Arınç sözlerine şöyle devam etti:

Endişeli ve üzüntülüyüm. 2019'da İstanbul'da ilk seçim iptal edilip ikincisi yapılacağı zaman şiddetle muhalefet ettim. "Seçim (İmamoğlu'na) kaybettirilmiş olsa bile beş sene sonra cumhurbaşkanı adayına hazır olun. İmamoğlu'nun hak kazanmadığı popülariteyi kendi elimizle vermeyelim" dedim.

 

Kaynak: Haber Global TV

Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Bülent Arınç