Bu haberleri okudunuz mu? Deprem göçü, sel felaketi ve Togg

Deprem Web Özel 2023 Seçimleri
Bu haberleri okudunuz mu? Deprem göçü, sel felaketi ve Togg

Türkiye'yi derinden etkileyen deprem felaketinin üzerinden tam 6 hafta geçti. Kuvvetli sağanak yağışlardan dolayı Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya'da sel meydana geldi. Bu hafta, Türkiye'nin yerli otomobil markası Togg için ön siparişler açıldı ve rekor sayıda başvuru geldi. Seçim takvimi de netleşti.

6 Soru 6 Cevap | Amerikan tarihinin en büyük ikinci banka iflasında neler oldu?

Varlıkları itibarıyla batışı ABD tarihinin en büyük ikinci banka krizine dönüşen SVB'nin yankıları sürüyor. Krizin 2008'den farkı ne? Biden yönetimi acil olarak hangi hamleyi yaptı? Kriz, dünya piyasalarını etkiler mi?

 Trafik, istihdam, gıda ve konut... | Deprem göçü Mersin'i nasıl etkiledi?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından en yoğun göç alan illerden biri Mersin. Kentin nüfusunun aniden 400 bin arttığı biliniyor. Peki daha önce de Rusya-Ukrayna savaşından dolayı göç alan Mersin'in kapasitesi bu durumu karşılayabilecek durumda mı? Kentte en temel ihtiyaçlar neler?

 Onun depresyonu bana da geçer mi?| 'Ruhsal hastalıklar değil de duygular ve alışkanlıklar...

İyi ya da kötü olsun ruh halimizin başkalarına sirayet ettiği bir gerçek. Peki, örneğin bir aile üyesinin depresyonda olması evdekileri de depresyona sokar mı? Ya da çok yakını yeme bozukluğu yaşayan birinde bu rahatsızlığın görülmesi mümkün mü?

Kanun neyi kapsıyor? İttifak görüşmelerinde 6284 tartışması... | 'Kadınlar koruma tedbirine rağmen...'

Yeniden Refah Partisi'nin, Cumhur İttifakı'na katılmak için sunduğu şartlar arasında 6284 sayılı yasaya, yani Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun'a yönelik ifadeler yer alması, çeşitli tartışmaların fitilini ateşledi. Peki kanunda neler yer alıyor?

ABD'de finansal panik nasıl yayılıyor? Bu ilk değil...

SVB'nin ve Signature Bank'in batışı, ABD'de sıradan insanlarda bile 'Bankada param güvende mi?' paniğine yol açtı. Uzmanlara göre endişe edecek bir şey yok. Sosyal medya finansal paniği tetikliyor. ABD halkı Twitter çağından önce de bu duyguya uzak değildi. 

Avustralya'ya nükleer denizaltı satışı neden önemli? 'Çin'i kontrol etmek isteyen her millet...'

ABD ve Birleşik Krallık'ın AUKUS paktı çerçevesinde Avustralya'ya nükleer denizaltılar satacak olması bölgedeki dengeleri değiştirecek nitelikte. Peki nükleer karşıtı politikaları ile bilinen Avustralya neden nükleer denizaltı alıyor? Bölgenin Çin ve ABD için önemi ne?

Depremden sonra su basan ve sınırları değişen tarlalar... | Arazi sahibi vatandaş ne yapacak?

Depremlerin ardından afet bölgelerindeki yüzey şekillerinde büyük değişimler meydana geldi. Öyle ki yıllar önce kurutulan Amik Gölü'nde yeraltı suyu yeniden yüzeye çıktı. Peki arazisinde kayma yaşanan ya da tarlasını su basan vatandaş ne yapmalı? Arazi kayması çıkan anlaşmazlıklar nasıl çözülecek?

Altın ithalatı neden artıyor? 'Güvenli liman' diyenler...

Ocak ayında 68 ton ile rekor kıran altın ithalatı Şubat ayında da 57 tonu aşarken, uzmanlar ithalattaki artışı yatırımcının altına dönmesi olarak yorumlamakta. Ayrıca uzmanlar vatandaşlar tarafından altının enflasyona karşı bir koruma aracı olarak görüldüğünü de belirtmekte.

Papa Francis geride nasıl bir 10 yıl bıraktı?

Papa Francis, 13 Mart'ta göreve gelişinin 10. yılını geride bıraktı. Seleflerine göre daha yenilikçi olarak yorumlanan Francis, bu 10 yılda ne tür adımlar attı? Papa bazı kesimler tarafından neden reformist olarak görülüyor? Bazıları neden tepkili?

 Sellere dayanıklı kentler nasıl inşa edilebilir? 'Su süzülemediği için...'

Şanlıurfa ve Adıyaman'da deprem felaketinin üstüne yaşanan sel afeti canlar aldı. Şehir plancıları, gerekli planlamanın yapılması halinde böylesi taşkınların önüne geçileceğini söylüyor. Bir taşkın anında beton yoğunluğundan dolayı suyun kent merkezlerinde süzülememesi önemli bir sorun.

Togg, sıfır ve 2. el piyasasına nasıl bir etki yapar? 'Piyasaya uzun vadede...'

Fiyatı belli olan yerli otomobil Togg'un ilk modeli T10X, sıfır aracın bulunamadığı ve 2. el fiyatlarının cep yaktığı bir ortamda kullanıcıları ile buluşuyor. Togg'un piyasaya sürülmesi fiyatların şişik olduğu 2. el piyasasına nasıl etki eder? Sıfır satışlarda diğer rakiplerine bir etkisi olur mu?

6 Soru 6 Cevap: EYT’li şirketten nasıl ayrılabiliyor?

Pek çok vatandaş EYT kanunun çıkması ile birlikte iş yerlerinden istifa sürecine girdi. EYT’nin kimleri kapsayacağı, maaşların ne kadar olacağına yönelik pek çok konu konuşuldu. Şimdi ise çalışanların istifa süreçleri yaşanıyor.

Evi kentsel dönüşüme giren vatandaşın aklındaki soru: 'Zamanında biter mi?'

Evini deprem yönetmeliklerine uygun bir şekilde yeniletmek isteyen vatandaşlar, çeşitli kentsel dönüşüm projelerinden yararlanıyor ya da bir müteahhit ile anlaşıyor. Ancak projenin zamanında bitirilememesi vatandaşları mağdur edebiliyor. Bu yüzden proje öncesinde yapılan sözleşme çok önemli...

Bir Whatsapp mesajına ne kadar sürede dönmek gerekiyor? '48 saati geçerse...'

Telefonumuzun ekranına sürekli bildirimlerin geldiği bu çağda gönderilen bir mesaj için yanıt alma süresi oldukça daraldı. Her an ulaşılabilir olmak normal hale geldi. Peki bir Whatsapp mesajına bir saat sonra yanıt versek ne olur? Hangi durumlarda mesaja geri dönüş süresi uzayabiliyor?

Hangi kuşak, kovulmaya nasıl reaksiyon veriyor?

Yapılan araştırmalar, bazı Z kuşağı üyelerinin bir önceki kuşaklara göre kovulmayı o kadar da kafasına takmadığını gösteriyor.

Milyonlarca kişi üzerinde 16 yıllık çalışma... | Doğada zaman geçirmek bunamayı engeller mi?

Demans (bunama) hakkında şu ana kadar yapılan en geniş çalışmalardan biri, demansın doğayla iç içe yaşayanlarda daha az görüldüğünü ortaya koydu. Yeşillikler arasında, şehir gürültüsü ve hava kirliliğinden uzak vakit geçirmek ileri yaşlarda demansla ilgili hastalıkların riskini düşürüyor.

 Daha sağlıklı sandviç nasıl yapılır? 'Fazladan 100 kalori...'

Gün içerisinde iş yerinde ya da okulda vakit darlığından sıklıkla sandviç türü ekmek arası yiyecekler tüketiyoruz. Uzmanlar, bol kalori içeren bu yiyeceklerin daha sağlıklı bir şekilde hazırlanabileceğini söylüyor.

 İş yerinde rekabetin ne kadarı iyi?

Plazalarda çalışanların performansının yükseltilmesi için türlü taktikler uygulanır. Bunlardan bazıları gerçekten iyi bir rekabet ortamı sağlayabilir fakat rekabetin dozu kaçarsa o iş yeri iyice karışabilir.

Kaynak: Web Özel

deprem Web Özel seçim