Bir haftalık gıda stoku kalan Gazze'de gaz bitince yemekler de odun ateşinde pişiriliyor

Gazze İsrail Filistin
Bir haftalık gıda stoku kalan Gazze'de gaz bitince yemekler de odun ateşinde pişiriliyor

Gazın bittiği Gazze'de Kızılay yemekleri odun ateşiyle pişiriyor. Bölgede yemek stokunu da 1 hafta yetecek kadar kaldığı ifade ediliyor.

Bir haftalık gıda stoku kalan Gazze'ye daha fazla yardım girişi olması için temaslarını sürdüren Türk Kızılay, Gazze içerisinde okullara sığınan sivil halka sıcak yemek ve gıda kolisi ulaştırıyor.

Gaz stokunun bitmesi sebebiyle odun ateşinde pişirilen yemekler özellikle okullara sığınan halka dağıtılıyor. Türk Kızılay'ın Gazze içindeki yerel ekibi ve gönüllüler, bu hafta içerisinde ise okullardaki toplam bin 500 aileye gıda kolisi ve 12 bin sıcak yemek dağıtımı gerçekleştirdi.

Bir haftalık gıda stoku kalan Gazze'de gaz bitince yemekler de odun ateşinde pişiriliyor - Resim : 1

Beyt Lahye Okulu'na sığınmak zorunda kalan savaş mağdurları ve kamplardan gelenlere kısıtlı imkanlarla destek olduklarını aktaran Kızılay'ın yereldeki görevlisi de odun ateşinde yemek yaparak dağıttıklarını ifade etti. Kızılay'ın Gazze'de bulunan aşevinden de ailelere yönelik sıcak yemek desteği sürüyor.

Bir haftalık gıda stoku kalan Gazze'de gaz bitince yemekler de odun ateşinde pişiriliyor - Resim : 2

Türk Kızılay, Gazze içerisine gidecek yardımların sistemli bir şekilde yürütülmesini de sağlayacak. Gazze'ye Mısır'ın Refah Sınır Kapısı üzerinden ulaştırılacak yardımların lojistik koordinasyonunda görev almak üzere Mısır'a 4 kişilik Türk Kızılay ekibi görevlendirildi.

Bir haftalık gıda stoku kalan Gazze'de gaz bitince yemekler de odun ateşinde pişiriliyor - Resim : 3

İSRAİL'İN SALDIRILARINDA SON DURUM

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı, İsrail'in "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine karşılık verme” gerekçesiyle kapsamlı saldırı düzenlerken, İsrail ordusu da Gazze Şeridi'ne yoğun hava bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 315'i asker 1400'den fazla İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin yaralandığını duyurdu.

İsrail'e göre 31 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ndeki çatışmalarda ölen asker sayısı 23'e yükselirken, Kassam Tugayları'nın elinde 242 İsrailli esir bulunuyor.

İşgal altındaki Batı Şeria’da da bir İsrail askeri öldü.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığına göre, İsrail, saldırılarda 3 bin 760'ı çocuk, 2 bin 326'sı kadın olmak üzere 9 bin 61 Filistinliyi öldürürken, en az 32 bin kişiyi yaraladı.

Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler, 138 Filistinliyi öldürdü.

Gazze'de binlerce yaralı ile sivilin bulunduğu en büyük sağlık tesisi olan Şifa Hastanesi de İsrail ordusu tarafından hedef gösterilirken İsrail ordusu El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini vurdu, tahliyeye zorladığı Filistin Kızılayına bağlı Kudüs ve Endonezya hastanelerinin çevresini bombaladı.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim'den bu yana yaşanan çatışmalarda ise 52 Hizbullah mensubu ile 4 İsrail askeri öldü.

Kaynak: DHA