Bingöl'de 5.6 büyüklüğünde artçı deprem

AFAD'ın verilerine göre, Bingöl Karlıova'da 5.6 büyüklüğünde bir deprem daha kaydedildi. 5.6'lık depremin ardından en büyüğü 3.9 büyüklüğünde olan çok sayıda deprem yaşandı. Bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor.

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde dün meydana gelen 5.7'lik depremin ardından artçı sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 09.51'te merkez üssü Bingöl'ün Karlıova ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi.

AFAD'ın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, saat 09.51'te Karlıova'da 5,6 büyüklüğünde deprem kaydedildi.

ARTÇILAR SÜRÜYOR

Depremin 7,01 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. 5.6'lık depremin ardından en büyüğü 3.9 olan çok sayıda artçı sarsıntı kaydedildi. 

Deprem anında vatandaşlar büyük panik yaşadı, o anlar kameraya yansıdı. 

Bingöl'de 5.6 büyüklüğünde artçı deprem - Resim : 1

"BÜYÜK BİR DEPREM BİZİ ŞAŞIRTMASIN"

Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Bülent Özmen, sabah saatlerinde meydana gelen depremle ilgili olarak Haber Global'de değerlendirmelerde bulundu:

"Bu bölgede 236 yıldır büyük bir deprem gerçekleşmemişti. Yılda 2.5 santime yakın kayma hızı var. O bölgede büyük bir deprem oluşturabilecek gerilimin biriktiği yönde biz ve bizim gibi bilim insanları görüş bildiriyordu. Dolayısıyla biz bilim insanları olarak bekliyorduk. Tak kesişim noktasında meydana geldiği için bu bölgede irili ufaklı çok fazla sayıda deprem var. Aslında dün ve bugünkü depremleri birbiriyle ilişkili fakat birbiriyle artçısı sayılamayacak bir deprem olarak tanımlayabiliriz. 7'ye varabilecek deprem üretebilecek faylarla kaplı olduğunu da biliyoruz. Daha büyük bir depremle gelirsem şaşırmayın şeklinde bize uyarılarda bulunuyor. İlerleyen aylarda, yıllarda büyük bir depremin bizi şaşırtmaması lazım. "

Bingöl'de 5.6 büyüklüğünde artçı deprem - Resim : 2

DEPREMDE 9 KİŞİLİK AİLE FACİADAN KURTULDU

DÜNKÜ DEPREMDE BİR KORUCU ŞEHİT OLMUŞTU

Bingöl Valiliği'nden, dün meydana gelen, merkez üssü Karlıova ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki depremde göçük altında kalan güvenlik korucusunun şehit olduğu bildirilmişti. Depremde 18 kişinin de yaralandığı açıklanmıştı. 

son dakika son dakika haber