Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz'dan koronavirüsün geleceğiyle ilgili çok önemli açıklama

koronavirüs Sağlık Bakanlığı Twitter Türkiye Covid-19 Risk Haritası - Koronavirüs
Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz'dan koronavirüsün geleceğiyle ilgili çok önemli açıklama

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, koronavirüsün geleceğiyle ilgili olası iyi ve kötü senaryoları sosyal medya hesabından paylaştı.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, Twitter hesabından Kovid-19'un geleceği konusundaki senaryoları paylaştı. 

İŞTE KORONAVİRÜSLE İLGİLİ İYİ VE KÖTÜ SENARYOLAR

* Olası en iyi senaryo: Omikron kadar bağışıklıktan kaçamayan ama bulaşıcılık ve virulansı benzer varyant olursa:2022-2023 sonbahar/kışında, daha hafif seyirli, daha küçük bir dalga

* Olası en mümkün, optimist senaryo: Omikron kadar bağışıklıktan kaçabilen ama bulaşıcılık ve virulansı benzer varyant olursa:2022-2023 sonbahar/kışında, omikron kadar büyük bir dalga

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz

* Olası en mümkün, pesimistik senaryo: Omikrondan daha fazla bağışıklıktan kaçan, daha bulaşıcı, benzer. virulansta varyant olursa sonbahar/kış dışında da, çok sayıda kişiyi etkileyen büyük dalgalar, ölümler esas olarak aşısızlarda, yaşlılarda ve risk gruplarında.

* Olası en kötü senaryo: Omikrondan daha fazla bağışıklıktan kaçan, daha bulaşıcı, daha virulan varyant varlığında çok büyük dalgalar ve esas olarak bağışıklığı olmayanlarda olmak üzere ölümler.

Yavuz sözlerine şöyle devam etti: 

Tabii bunların hepsi, mevcut bilimsel kanıtlar ve veriler üzerinden hazırlanmış senaryolar, bu kadar hızlı değişen bir virüs, bu kadar çok insan, ülke, yaklaşım, tedavi varken tam olarak neler olacağını ancak olup bittikten sonra söyleyebiliriz.

 

Kaynak: Haber Global TV

koronavirüs son dakika Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz Sağlık bakanlığı omicron