Biden'dan Aliyev'e tebrik mektubu: ABD, Azerbaycan'ın bağımsızlığına ve egemenliğine verdiği desteği yeniden teyit ediyor

Azerbaycan ABD İlham Aliyev Joe Biden
Biden'dan Aliyev'e tebrik mektubu: ABD, Azerbaycan'ın bağımsızlığına ve egemenliğine verdiği desteği yeniden teyit ediyor

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden, Bağımsızlık Günü dolayısıyla Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e bir mektup yazarak Azerbaycan'ın bağımsızlığına olan desteğini yineledi.

ABD Başkanı Biden tebrik mektubunda, "Rusya'nın Ukrayna'ya karşı yürüttüğü savaşla uluslararası güvenliğin temel direklerini baltalamaya çalıştığı bu küresel istikrarsızlık döneminde ABD, Azerbaycan'ın bağımsızlığına ve egemenliğine verdiği desteği bir kez daha teyit ediyor. Önümüzdeki yıllarda ve on yıllarda ilişkimizi genişletmeyi dört gözle bekliyoruz" diye yazdı.

Mektubun devamında şöyle denildi: "Azerbaycan'ın Ukrayna'nın egemenliğine verdiği desteğin yanı sıra Ukrayna'ya insani ve enerji yardımı önemli bir mesaj gönderiyor. Teröre karşı küresel mücadeleye yaptığınız önemli katkıları da takdir ediyoruz. ABD, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki diplomatik temasları yoğunlaştırmaya yardım etmeye hazır. Şimdi Güney Kafkasya'da kalıcı barışı sağlamak için önemli bir fırsat için umut zamanı. Amerika Birleşik Devletleri, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki diplomatik temasları yoğunlaştırmaya ve Azerbaycan'ın tüm Kafkasya ve Trans-Hazar bölgesinin gelişmesine izin verecek ekonomik, ulaşım ve kişilerarası bağlarını kurmaya yardım etmeye hazırdır. Azerbaycan'ı, tüm Azerbaycanlıların hak ve temel özgürlüklerini koruyan demokratik yönetim ve reformlar yolunda maksatlı adımlar atmaya çağırıyoruz."

Biden mektupta "ABD, Azerbaycan'ın bağımsızlığına ve egemenliğine verdiği desteği yeniden teyit ediyor" ifadesini de kullandı.

Mektupta ayrıca, ABD'nin önümüzdeki yıllarda Azerbaycan ile ilişkilerini daha da genişletme arzusu da ifade edildi.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

ABD AZERBAYCAN SON DAKİKA HABERLERİ İlham Aliyev