Bakan Akar, NATO Karargahı'nda ikili görüşmeler gerçekleştirdi

Hulusi Akar NATO Gündem haberleri yunanistan

 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Karargahı'nda ikili görüşmeler geçekleştiriyor. Bakan Akar, Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile görüştü.

Akar, NATO Savunma Bakanları Olağanüstü Toplantısı'na katılmak üzere geldiği NATO Karargahı'nda ikili görüşmeler de gerçekleştiriyor.

Bu kapsamda Bakan Akar ilk olarak Kanada Savunma Bakanı Anita Anand ile bir araya geldi.

İkili ve bölgesel savunma ve güvenlik ile savunma sanayisinde iş birliği konularında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, Bakan Akar tarafından Türkiye'ye karşı uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasının öneminin de vurgulandığı öğrenildi.

Bakan Akar, NATO Karargahı'nda ikili görüşmeler gerçekleştirdi - Resim : 1

YUNAN MEVKİDAŞIYLA DA GÖRÜŞTÜ

Görüşmede, uluslararası hukukun önemi, diyalog kanallarının açık tutulmasının ve pozitif gündeme odaklanmanın iyi komşuluk ilişkileri ile ikili ve bölgesel iş birliğine katkısı üzerinde duruldu.

Her iki taraf, Güven Arttırıcı Önlemler Toplantısı'nın 4'üncüsünün Ankara'da en kısa sürede yapılması konusunda mutabık kaldı.

LETONYA SAVUNMA BAKANI İLE İKİLİ GÖRÜŞME

Görüşmede, ikili ve bölgesel savunma, güvenlik, savunma sanayisinde iş birliği ve NATO konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Bakan Hulusi Akar daha önce de Kanada Savunma Bakanı Anita Anand ve Yunanistan Savunma Bakanı Nikolaos Panagiotopoulos ile bir araya gelmişti.

Bakan Akar, NATO Karargahı'nda ikili görüşmeler gerçekleştirdi - Resim : 2

 

Kaynak: AA

Hulusi Akar NATO Yunanistan