Altınok'tan Yavaş'a "mal varlığı" yanıtı

HABER GLOBAL TV
AK Parti Cumhur İttifakı Turgut Altınok Mansur Yavaş

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Ankara'nın 5 yılının Mansur Yavaş yönetiminde heba olduğunu söyledi. Mal varlığıyla tartışmalarına ilişkin ise "Benim mal varlığım başkan seçildikten sonra azaldı, o ise Londra'dan ev aldı" dedi.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, Haber Global'e konuk oldu. Yavaş'ın Ankara'yı kendi seçim afişleriyle doldurmasına tepki gösterdi. CHP'li rakibine sorular yönelten Altınok, "Kendisi de diyor şehrin her yerinde benim resimlerim varsa bu haram parayladır diyor. Sayın Yavaş'ın reklam bütçesi en az 2-2.5 milyar. yani CHP hazineden aldığı bütün parayı Ankara'ya yatırsa yine olmuyor. Dolayısıyla bu kaynak nereden, değirmenin suyu nereden?" diye sordu.

"ALTINOK'UN LONDRA'DA EVİ YOK"

Turgut Altınok, Mansur Yavaş'ın başlattığı mal varlığı tartışmalarına da değindi. "Belediye başkanı olduktan sonra mal varlığım azalmıştır. Çoğalanlara bir baksınlar. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı'na soruyorum: Londra'dan ev aldınız mı? Altınok'un Londra'da evi yok" dedi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın son dönemlerde artan milliyetçi söylemleri de Altınok'un gündemindeydi. CHP ile DEM Parti arasındaki kent uzlaşısını hatırlattı. Yavaş'ı samimi olmamakla suçladı, "Yavaş seçimden seçime milliyetçi oluyor. Hiçbir milliyetçi, ülkücü şer odaklarıyla yan yana duramaz. Duranlara zerre sesi çıkmamıştır. Sayın Yavaş'ın durumu budur, vatanseverim diyen oy vermemeli" açıklamasında bulundu.