5.8'lik korkutan deprem! Van'dan da hissedildi...

Deprem Son depremler İran Azerbaycan Dünya haberleri

İran'ın Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Hoy şehrinde dün meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde en az 3 kişi hayatını kaybetti, 816 kişi yaralandı.

Son dakika... İran'ın Batı Azerbaycan eyaletinde bulunan Hoy şehrinde dün yerel saatle 21.44'te meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin bilançosu netleşiyor. Batı Azerbaycan Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yerin 7 kilometre derinliğinde kaydedilen şiddetli sarsıntı nedeniyle en az 3 kişinin hayatını kaybettiği, 816 kişinin de yaralandığı bildirildi. Depremde yaklaşık 70 köyde hasar oluştuğu aktarıldı.

Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi'nden yapılan açıklamada, depremin başkent Tahran başta olmak üzere Tebriz ve Urmiye şehirlerinde de hissedildiği belirtilmişti.

Van deprem

18 Ocak tarihinde de aynı yerde 5.7 şiddetinde bir deprem kaydedilmişti. 

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD'dan yapılan açıklamada, deprem nedeniyle Türkiye'de herhangi bir olumsuz durum tespit edilmediği ve tarama çalışmalarının sürdüğü bildirildi. 

AFAD Başkanı Sezer sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Geçmiş olsun Van. Azerbaycan İran sınırında meydana gelen ve Başkale ilçemizde de hissedilen 5,8 büyüklüğündeki deprem sonrası çok şükür ülkemizde olumsuz bir durum yoktur. İlgili tüm ekiplerimiz alan taramalarına devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Van deprem

VAN VALİLİĞİNDEN DEPREME İLİŞKİN AÇIKLAMA

Van Valiliğinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan 5,8 büyüklüğündeki depremin Van'da da hissedildiği ifade edildi.

Kentte ilk belirlemelere göre can ve mal kaybının olmadığı bildirilen açıklamada, Jandarma, AFAD ve ilgili kurumların bölgede tarama faaliyetlerini sürdürdüğü kaydedildi.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

deprem depremler son dakika AFAD son dakika haber İran