47 yıldır bileği bükülmedi, rekortmen muhtar

Gündem haberleri Yaşam Haberleri Mahallenin Muhtarları 31 Mart Yerel Seçimleri yerel seçim Erzurum Büyükşehir Belediye Erzurumspor Kültür Sanat haberleri ÖZEL HABERLER AK Parti MHP CHP İYİ Parti
47 yıldır bileği bükülmedi, rekortmen muhtar

Erzurum Yakutiye ilçesindeki Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi'nin muhtarı tam 47 yıl hiç değişmedi. Muhtar, Tahir Sağsöz tam 7 belediye başkanı gördü, seçildiğinde Bülent Ecevit başbakandı. Hayali yarım asrı devirmek olan Sağsöz, "Muhtar demek baba demektir" diyor, vatandaşın sorunlarıyla ilgileniyor.

Erzurum'un Yakutiye ilçesi Ömer Nasuhi Bilmen Mahallesi'nin muhtarı tam 47 yıldır hiç değişmedi. 1977 yılından beri girdiği tüm muhtarlık seçimlerini kazanan Tahir Sağsöz, bugüne kadar 7 belediye başkanı gördü. 25 yaşında ilk kez muhtar seçildiğinde, Cumhurbaşkanlığı koltuğunda Fahri Korutürk, başbakanlık makamında ise Bülent Ecevit oturuyordu. Sağsöz, muhtarlığa başladığından tam 15 yıl sonra Erzurum, 2 Eylül 1993'te çıkarılan 504 sayılı yasa hükmünde kararname ile büyükşehir unvanı kazandı. Sağsöz'ün gördüğü başkanlar ise şu şekilde: Nihat Kitapçı(1977-1984), Necati Güllülü (1984-1989), Mehmet Ali Ünal (1989-1994), Ersan Gemalmaz (1994-1999), Mahmut Uykusuz (1999-2004), Ahmet Küçükler (2004-2014), Mehmet Sekmen (2014-?)

47 yıldır bileği bükülmedi, rekortmen muhtar - Resim : 1
Muhtar Tahir Sağsöz, hayalinin yarım asır muhtarlık yapmak olduğunu söylüyor.

HAYALİ YARIM ASIRLIK MUHTARLIK

Sağsöz, 31 Mart seçimlerinde 14 rakibi ile yarışacak. En büyük hayali ise yarım asrı tamamlamak. Sağsöz, "Torunlarım dedemiz 50 sene muhtarlık yaptı desinler istiyorum. Bu sene seçilirsem 50 seneyi tamamlamış olacağım" diyor. Bir diğer hayali ise mahallesinde bir sokağa isminin verilmesi.

KAMPANYA YÜRÜTMÜYOR

Evli, 3 çocuk ve 5 torun sahibi olan Sağsöz, 11. kez muhtar olmak istiyor. Mahallede 20 bin seçmen bulunuyor. Muhtarlara asgari ücret verildikten sonra herkesin bu işi yapmak istediklerini anlatan Sağsöz, seçim kampanyası yürütmüyor ve nedenini de şu sözlerle açıklıyor:

"Seçim fotoğrafım, afişlerim yok. Diğer muhtarlar afişlerini duvarlara, sokaklara, kapılara yapıştırıyor. Bu saatten sonra bana yakışmaz böyle şeyler. Bunca yıllık muhtarım eğer milletin gönlünde taht kurabildiysem ne mutlu bana."

47 yıldır bileği bükülmedi, rekortmen muhtar - Resim : 2
Sağsöz, mahalle sakinlerinin sorunlarını dinlediğini söylüyor.

"HERKES MUHTAR OLAMAZ"

Muhtarlığın hassas bir görev olduğunu anlatan Sağsöz, "Her adam muhtar olamaz, her adam idareci olamaz, muhtarlık idareciliktir. Muhtar tüm mahalleyi tanır, mağdurun, yoksulun yanında olur. Muhtar, mahallede devleti temsil eder, devlette de mahalleyi temsil eder. Muhtar demek baba demektir, herkesten haberin olacak" diyor.

sibel.gulersoyler@haberglobal.com.tr

Kaynak: Web Özel