Mehmet Şimşek iddiaları sonrası flaş açıklama: "Randevuyu ayarlayan isimle görüştüm..."

Mehmet Şimşek Cumhurbaşkanı Erdoğan Ekonomi haberleri Hazine Maliye Bakanlığı Merkez Bankası AK Parti TBMM

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiden sorumlu eski Bakan Mehmet Şimşek'le görüşme gerçekleştirdi. Ancak görüşmenin ardından bir açıklama yapılmadı. Eski Bakan Mehmet Şimşek'le ilgili "kabinede olacak mı?" sorusu hakkında gazeteci Metehan Demir dikkat çeken kulis bilgisini aktardı.

Mehmet Şimşek yeniden ekonominin başına geçer mi? Gazeteci Metehan Demir 'Mehmet Şimşek randevusunu ayarlayan isimle' görüştüm deyip kulis bilgilerini aktardı. 

Yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ın, eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’le görüştüğü ileri sürülmüştü. Konuya ilişkin değerlendirme yapan Metehan Demir, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın faiz konusunda görüşleri belli, Mehmet Şimşek gelirse, kendi ekibi ile gelir, geldiğinde bilinen politikaları uygulaması bekleniyor ama bu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın politikalarına ters" dedi.

Demir, şöyle devam etti:

"Mehmet Şimşek ile Erdoğan'ın görüşmesini, randevuyu bizzat ayarlayan isimle görüştüm. Şimşek'in gelmesi meselesinde sadece görüşelim demiş, yani Mehmet Şimşek'i ikna etmek gibi bir durum söz konusu değil. Çok iddialı haberler yazılıyor ama elimdeki parametreler bu süreci doğrulamıyor.

Ya Mehmet Şimşek geri adım atacak, siz ne derseniz uygulayacağız diyecek ya da Cumhurbaşkanı bu durumu kabul edecek. Ama şu bir gerçek, bu işin bir an evvel netleşmesi lazım. Piyasalar çok tatsız. Dün geceyi bilmemekle birlikte Mehmet Şimşek, bu durumun olmayacağını söylemişti."

Kaynak: Haber Global TV

ekonomi Mehmet Şimşek kabine meclis yeni dönem cumhurbaşkanı erdoğan