İslam Memiş açık açık söyledi: Altın, dolar, euro, sterlin, pariteler, bitcoin ve...

İslam Memiş dolar euro Gram altın bitcoin Ekonomi haberleri
İslam Memiş açık açık söyledi: Altın, dolar, euro, sterlin, pariteler, bitcoin ve...

Nisan ayının sakin geçeceğini mayıs ayında ise tufanın başlayacağını söyleyen Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, alım fırsatları için sona gelindiği belirtirken piyasalarda neyin ucuz neyin pahalı olduğun tek tek anlattı, bu hafta takip edilmesi gereken bant aralıklarını açıkladı.

İslam Memiş, Youtube kanalından yayınlanan videosunda bu hafta piyasalarda takip edilmesi gerekenleri detaylarıyla anlattı.

İşte İslam Memiş'in o açıklamaları:

"Bu hafta hangi yatırımlar ucuz sorularının yanıtlarını vermeye çalışacağım. Borsa İstanbul 100 endeksi haftaya 2494 puanda başlamıştı. Borsanın pahalı olduğunu teknik olarak bir düzeltmeye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.

Dolar TL kuru şu anda 14.64 lira seviyesinde. 14.70 lira seviyesinin üzerinde kalıcı olamadığını gözlemliyoruz. 14.58 ile 14.68 lira arasını takip etmeye devam ediyoruz. Euro TL kuru 15.82 lira şu an itibariyle. 15.60 ile 16.10 lira seviyelerini takip etmeye devam edeceğiz.

EURO DOLAR PARİTESİNE DİKKAT!

Euro dolar paritesinin 1.08 bandının altına sarktığını gözlemliyoruz. Dolar haftaya değer artışlarıyla başladığı için paritenin biraz daha değer kaybetmeye başladığını gözlemliyoruz. Şu anda 1.0797 seviyesinde.

Gram altın TL 934 lira seviyesinde. Ons altın haftaya yükselişle başladı. Enflasyon ve Çin büyüme verileri nedeniyle emtia fiyatlarına biraz daha rağbet olduğunu gözlemliyoruz.

Ons altının 1988 dolar seviyesine kadar yükselmesi, gram altının da 2. direnç seviyesi olan 930 liranın üzerine yükselmesine neden oldu. 920 ile 940 lira aralığını bu hafta takip edeceğimi söyleyebilirim. Gümüşün gram fiyatı ise 12 liranın üzerinde haftaya başladı. Gram fiyatı şu an itibariye 12.14 lira. Gümüşün ons fiyatı 25,83 dolar seviyesinden haftaya başladı. Bütün emtialarda olduğu gibi gümüşün ons fiyatının da haftaya yükselişle başladığını gözlemliyoruz. Gümüşün ons fiyatında 24.80 ile 25.80 dolar aralığını takip edeceğim. Eğer 25.80 dolar seviyesi kalıcı olursa bir sonraki atakta 26.20 dolar seviyesine doğru bir yükseliş söz konusu olabilir.

İslam Memiş açık açık söyledi: Altın, dolar, euro, sterlin, pariteler, bitcoin ve... - Resim : 1

BRENT PETROL NEREYE GİDİYOR?

Brent petrolün varil fiyatı 113 dolar seviyesinde. 120 ile 122 dolar seviyesine kadar bir yükseliş ama buradan çok sert bir satış gelme ihtimali olduğunun çok kuvvetli olduğunu söyleyebilirim.

Kriptolarda ise değer kayıpları sürüyor. Kripto paraları takip ediyorsanız altın fiyatlarını da takip etmeniz gerekiyor. Altın fiyatları yükselince kripto para fiyatları düşer. Kripto yükselirse altın düşer, aralarında böyle bir ilişki var. Ons altının yükselmesiyle 39 bin dolar seviyesinin altına sarkan bir bitcoin var. Hal böyle olunca emtia fiyatlarındaki toparlanma kripto para fiyatlarını da baskılıyor.

Sterlin dolar paritesi 1.3027 seviyesinde. Düşük seviyede kalmaya devam ettiğini gözlemliyoruz.

Sterlin TL kuru 19.11 lira seviyesinde. Geçen hafta 19 liranın altına sarkmıştı. Tekrar 19 lira seviyesinin üzerine çıktı.

Dolar endeksi 100.66 seviyesinden haftaya başladı. 100 bandının üzerinde devam ediyor. Bu da dünyada doların pahalı olduğunu ama içeride sabit kur politikası devam ettiği için yatay seviyede kaldığını gösteriyor.

BURAYA DİKKAT!

Bant aralıklarına gelince. Dolar TL kurunda baskılanma devam ediyor. Döviz kurlarındaki düşüşlerin kalıcı olacağını düşünmüyorum. Bu aşağı yönlü trend bana göre orta ve uzun vade için yukarı yönlü ataklar gerçekleşeceğini düşünüyorum.

Mayıs ayında küresel piyasalarda ciddi bir tufan bekliyorum. Nisan ayında alım yönünde pozisyon alınması için uyarılarda bulundum.

Benim elimde TL var. Herhangi bir kağıt para satın alacak olsaydım bunun adı dolar olmazdı. Çünkü baskılanma var. Euro dolar paritesinde 1.08'in altına inilmesi euro'nun dolara kıyasla daha ucuz olduğunu, euro'nun dolar karşısında daha fazla alınabilir bir seviyede olduğunu gösteriyor. Bir tercih yapacak olsam dolar değil euro alırım.

Elimde dolarım var diyelim, yüksek maliyetli dolar. Aylarca alım seviyesine gelsin diye bekleyenler var. Bu kişiler için euro dolar ve sterlin dolar paritesindeki düşüşleri fırsat olarak görmesini bekliyorum. Bu paritelerin tekrar kısa vadeli baskılanması mümkün ama TL ile işlemler yapanlar için dolara göre euro ve sterlin avantajlı. Yüksekten dolar alanlar için de aylarca beklemek yerine bu iki paritedeki düşüşleri aslında bir fırsat olarak görmelerini bekliyorum.

"BEN OLSAM ALMAZDIM"

1988 dolar, 1912 ya da 2000 dolar ons altında test edilebilir. Ancak ben bugünkü koşullarda ne gram altın ne de ons altın almayı tercih etmem. Yıl içinde tabii ki yükselecek. 1450 lira gram altın 2150 dolar ons altın olacak ama hemen olmayacak. Nisan ayındaki geri çekilmeler bence bir fırsattır. Mayıs ayında altın fiyatlarında bir fırsat göremeyeceğimizi tahmin ediyorum. Ancak bu hafta haftaya yükselişle başlayan ons altın varken bu fiyatlarla elimdeki TL ya da dolarla ons altın almazdım.

Gümüşün gram fiyatı 12.14 lira seviyesinde, TL var ise yeni almam beklemeyi tercih ederim. 12 liranın altına inmesini beklerim. Dolarım varsa pariteyle gümüş alır mıyım? Almam, yine düşmesini beklerim. Korku ve panikle alım yapmayın.

Brent petrol 122 dolara kadar yükselebilir ama sert bir düşüş olacak. Kısa vadeli alınabilir ama bunu iyi değerlendirebilen yapmalı.

İslam Memiş açık açık söyledi: Altın, dolar, euro, sterlin, pariteler, bitcoin ve... - Resim : 3

BITCOIN NEDEN DÜŞÜYOR?

Bitcoin'de alım fırsatı var. Altın fiyatlarındaki sağlıksız artıştan dolayı, bir geri çekilme yüksek ihtimal. Bu geri çekilmeyle birlikte bitcoin ve altcoinlerde yükselişleri işaret ediyor bana. Kademeli alım için uygun bir seviyede olduklarını tahmin ediyorum.

Emtia fiyatları enflasyon ve Çin endişesi nedeniyle yükseldi. Bu hafta perşembe günü IMF ve merkez bankası başkanları konuşacak. Perşembe günü piyasalarda sert bir dalgalanma olacak. Rusya Ukrayna'yı konuşacaklar, enflasyonun nedeni olarak Putin'i gösterecekler. Enflasyon belirsiz deyip lafı çevirecekler. Enflasyon dünyada artmaya devam edecek maalesef.

Kaynak: Haber Global TV

islam memiş altın islam memiş gram altın islam memiş gümüş islam memiş ons altın İslam Memiş ons gümüş ons gümüş gram altın altın ons altın gram gümüş islam memiş bitcoin islam memiş dolar islam memiş sterlin