İslam Memiş: TL birikimim olsa bugün dolar almazdım, onu alırdım

İslam Memiş dolar
İslam Memiş: TL birikimim olsa bugün dolar almazdım, onu alırdım

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, piyasalardaki son durumu değerlendirdi. Türk Lirası birikimi olanlara seslenen Memiş, "Bugün elimde Türk Lira birikim olsa dolar almazdım" derken dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İşte İslam Memiş'in Youtube kanalından yaptığı ve yatırım tavsiyesi olmadığının altını çizdiği merakla beklenen o açıklamaları:

"Borsa İstanbul'daki yükselişlerin kalıcı olacağını zannetmiyorum. Dolar kurulundaki gerilemenin kalıcı olacağını da tahmin etmiyorum. Mayıs ayında 16 lira seviyelerinin yeniden görülebilir. Benim elimde TL olsaydı ben bugün dolar almayı tercih etmezdim, euro ya da sterlin alırdım diye uyarılarım vardı. Euro kurunda 15.82'yi gördükten sonra 15.97'ye çıktı. 16 lira seviyesinin üzerine de bir atak görebiliriz. Benim elimde dolar olsaydı mutlaka parite yapardım euro dolar ve sterlin dolar pariteleri çok ucuz. Ben bugün altın ya da gümüş almayı tercih etmem demiştim. Gerekirse yıl sonuna kadar beklerim yine de almam."

"Bitcoin 39 bin dolar seviyesine kadar gerilemişti. Bu düşüşlerin kalıcı olmadığını tahmine etmiyorum. Toparlanma olacaktır, 44 bin 45 bin, 45 bin geçildikten sonra da asıl hedefin 50 bin dolar olduğunu görebiliriz."

 

Kaynak: Haber Global TV

islam memiş altın islam memiş gram altın islam memiş ons altın islam memiş dolar islam memiş petrol islam memiş bitcoin islam memiş sterlin islam memiş eurdo dolar paritesi İslam Memiş altın gram altın 'Bitcoin dolar sterlin