Twitter ve Facebook'tan sonra Youtube da Trump'ın hesabını kapattı

donald trump YouTube
Twitter ve Facebook'tan sonra Youtube da Trump'ın hesabını kapattı

Trump'ın destekçilerini 'şiddete teşvik ettiği' gerekçesiyle, Youtube Trump'ın hesabını askıya alarak, Twitter ve Facebook'tan sonra Trump'a engel koyan üçüncü büyük platform oldu

ABD'de 6 Ocak'ta gerçekleşen Kongre Binası baskınının ardından, Donald Trump'ın sosyal medya hesapları 'şiddeti kışkırttığı' gerekçesiyle askıya alınmıştı. Twitter ile Facebook'tan sonra, YouTube da Trump'ın hesabının en az bir hafta süreyle askıya alındığını duyurdu.

Google, ABD Başkanı Donald Trump’ın hesabını askıya aldı. Trump’ın YouTube hesabında 2,77 milyon abonesi bulunuyordu. Şirketin attığı adımla Trump, en az 7 gün boyunca siteye video yükleyemeyecek. 

 

Twitter ve Facebook'tan sonra Youtube da Trump'ın hesabını kapattı - Resim : 1

Twitter, ABD Başkanı Başkan Donald Trump'ın destekçilerinden oluşan kişiler tarafından ABD Kongre binasına yapılan saldırının ardından QAnon komplo teorileri harketiyle bağlantılı 70 binden fazla hesabı askıya aldığını duyurdu. Twitter, ABD Başkanı Donald Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya aldığını açıklamıştı. 

ABD Kongresinin 6 Ocak'ta Trump destekçileri tarafından basılmasının ardından sosyal medya platformları Facebook, Instagram ve Twitter, Başkan Donald Trump'ın hesabını kalıcı olarak askıya almıştı.

Trump destekçileri ve bazı Cumhuriyetçiler, Trump'ın sosyal medya hesaplarının kapatılmasına tepki göstermiş, Twitter hisseleri dün yüzde 6'dan fazla değer kaybetmişti.

ABD merkezli sosyal medya devi Facebook, ABD Başkanı Donald Trump'ın 3 Kasım Başkanlık seçimlerine hile karıştırıldığı iddiası üzerine destekçileri arasında kullanılan "çalmayı durdur" ifadesi içerikli bütün paylaşımların kaldırılacağını duyurdu.

BANKALAR TRUMP'LA ÇALIŞMAYI DURDURDU

ABD'yi sarsan Kongre baskınının ardından 2 banka, Başkan Donald Trump'la iş yapmama kararı aldı.

Trump'ın 5,3 milyon dolarının bulunduğu Signature Bank'ın sözcüsü, kişisel hesaplarının kapatıldığını duyurduğu Trump'ı istifaya davet etti. Sözcü, bankanın daha önce siyasi olaylara ilişkin açıklama yapmadığını ve bir daha yapmamayı umduklarını söyledi.

ABD basını, Almanya'nın en büyük bankalarından Deutsche Bank'ın da Trump'la iş yapmama kararı aldığını duyurdu.

New York Başsavcılığı ve Manhattan Savcısı, Trump’a başkanlık sonrası açacakları soruşturma için geçtiğimiz günlerde Alman Deutcshe Bank’ı ifadeye çağırmış, Trump’ın rus milyarderlerle ilişkisine dair belgeleri istemişlerdi. 

Deutsche Bank, hakkında tedbir kararı bulunan cinsel suçlara karışmış Jeffrey Epstein'a milyonlarca dolarlık işlemler yaptırdığı, yüksek miktarlarda paralar çektirdiği için de geçen yıl New York Eyaleti'ne 150 milyon dolar ödemek zorunda kalmıştı.

TRUMP DESTEKÇİLERİ KONGREYİ BASMIŞTI

ABD Kongresi, 6 Ocak'ta Başkanlık Seçimi Seçiciler Kurulu Oylamasını onaylamak üzere ortak oturumla toplanırken Trump taraftarları Beyaz Saray önünde miting düzenlemişti.

Mitinge katılan on binlerce gösterici daha sonra Kongreye yürümüş, polisle göstericiler arasında arbede yaşanırken yüzlerce gösterici barikatları aşıp Kongre binasına girmişti.

Olaylara müdahale etmek üzere Kongreye Ulusal Muhafızlar sevk edilmiş, yaklaşık 4 saat süren baskının ardından güvenlik güçleri asayişi sağlamıştı. Olaylarda biri polis 5 kişi hayatını kaybetmiş, onlarca kişi yaralanmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

youtube