Trump sağlığının çok iyi olduğunu söylüyor ama...

Ajans Bizim
donald trump ABD abd seçimleri
Trump sağlığının çok iyi olduğunu söylüyor ama...

Eski ABD Başkanı Donald Trump, sık sık kendisinden dört yaş büyük Başkan Joe Biden ile dalga geçiyor ve Biden'ın sağlığının kötüye gittiğin düşünüyor. Ancak bu kez Anglosakson basınında tartışılan Cumhuriyetçi Parti’nin Başkanı adayı olmasına kesin gözüyle bakılan Trump’ın sağlığı!

Donald Trump, daha iki ay önce doktorundan aldığı bir mektupta "sağlığının mükemmel" olduğunu, "bilişsel testlerinin olağanüstü" çıktığını ve biraz kilo verdiğini söyleyerek övünmesine rağmen, gözlemciler duruma daha eleştirel yaklaşıyor.

Daily Mail gazetesinin haberine göre, birçok doktor, Trump’ın son aylarda "yorgun, halsiz ve dengesiz göründüğüne" dikkat çekiyor.

Ses kısıklığı, denge eksikliği...

Donald Trump, 13 Ocak Cumartesi günü Iowa eyaletinin Des Moines kentindeki oteline girerken, "bacağını sürüklerken ve dengesiz" bir şekilde görüldü. New Yorklu bir doktor, "Onda hiç böyle bir şey görmemiştim. Sanki denizde bir teknedeymiş gibi görünüyordu, dengesi yoktu" dedi.

Kendisi izleyen gazetecilere göre de eski Başkan, Iowa’daki ilk zaferinden sonra "her zamankinden daha az hareketliydi". 

Her şeyden önce, Trump’ın üçüncü seçim kampanyası, son haftalarda çoğalmış gibi görünen bir dizi gafla gölgelendi. 

Örneğin Donald Trump, Barack Obama'nın, birkaç kez, mevcut Başkan olduğunu söyledi ve konuştuğu şehrin adı konusunda hata yaptı. Elbette bunlar basit yanılgılar, ancak eski Başkanda böyle hatalara pek rastlanmazdı.

Kaliforniyalı bir doktor, bu sadece onun yaşlandığını ve yorgunluğunu gösteriyor" diyor. Donald Trump'ın 2024'teki siyasî ve adlî takvimi göz önüne alındığında yorgunluğunu anlamak kolay!

Trump için bu yıl çok yoğun geçecek. Ancak eski emlâk kralının seçmenlerine her zamanki "Amerikan şovunu" sunmak için kendini toparlayabileceğine şüphe yok görüşü hakim!