Trump, Putin'le arasının neden iyi olduğunu açıkladı

Ajans Bizim
donald trump Vladimir Putin Rusya ABD
Trump, Putin'le arasının neden iyi olduğunu açıkladı
Fotoğraf: DepoPhotos

Eski ABD Başkanı Donald Trump, Rusya lideri Vladimir Putin ile iyi geçindiğini, çünkü güçlü liderlerle ilişkiler kurmanın daha kolay olduğunu söyledi.

Kasım ayındaki seçimde Cumhuriyetçi Parti’den yeniden aday olan Trump, YouTube kanalı Impaulsive'de, Putin’le aralarındaki ilişkilerle ilgili bir soru üzerine, “Bence çok iyi” dedi. 

Başkanlık dönemi boyunca Rus mevkidaşına yönelik çok sert tutum sergilediğini anlatan Trump, "Tuhaf, ama güçlülerle ilişki kurmayı zayıflarla ilişki kurmaktan daha kolay buluyorum. Zayıflarla pek geçinemiyorum" diye konuştu 

Putin, şubat ayındaki açıklamasında Joe Biden'ı, rakibi Donald Trump'a tercih ettiklerini söyledi.

Biden'ı, rakibi Donald Trump'tan daha "deneyimli" ve "öngörülebilir" olarak tanımlayan Putin, Kasım ayındaki başkanlık seçimlerini kazanmasını tercih edeceğini söylemişti.

Rus devlet televizyonuna konuşan Putin, "Seçilmiş her ABD Başkanı ile çalışmaya hazırız. Ancak Rusya açısından açık bir şekilde Biden'ın zaferini tercih ederim" açıklamasında bulunmuştu.

Biden'ın, daha deneyimli, daha öngörülebilir bir politikacı olduğunu belirten Putin,  "Ancak Amerikan halkı hangi lidere güveniyorsa onunla çalışacağız" demişti. (TürkRus)