Trump ile Biden arasında nefes kesen yarış! Son dakika gelişmeleriyle Haber Global'de...

donald trump Haber Global abd seçimleri
Trump ile Biden arasında nefes kesen yarış! Son dakika gelişmeleriyle Haber Global'de...

ABD'nin 46'ncı başkanının kim olacağı belirsizliğini korurken, Joe Biden, Trump'ın önde olduğu eyaletleri de kazanarak zafere yaklaştı. Trump ekibi ise itirazlarını sürdürüyor. Canlı anlatımlarla seçim sonuçları Haber Global'de...

 Trump'ın avantajlı olduğu kritik eyaletlerde ise oy sayım işlemi sürüyor. Ancak, Biden bu eyaletlerde de aradaki farkı kapatmaya başladı. Gözler ABD başkanlık seçim sonuçlarında... Trump mı, yoksa Biden mi ipi göğüsleyecek?

KRİTİK EYALETLERDE BIDEN, TRUMP'IN ÖNÜNE GEÇTİ

Trump'ın tek umudu niteliğindeki 20 delegeli Pensilvanya eyaletinde de Joe Biden öne geçti. Demokratlar'ın adayı Joe Biden, ABD Başkanı Donald Trump'ın önde olduğu 16 delegeleli Georgia'da da öne geçti. Biden, Georgia'yı alırsa başkanlık için yeterli sayıda delegeye ulaşacak. 

Demokrat Başkan Adayı Joe Biden’ın öne geçtiği Georgia eyaletinde oy sayımının yeniden yapılacağı duyuruldu. Georgia Eyalet Sekreteri Brad Raffensperger, "Georgia’da tekrar sayım olacak" dedi. 

Tüm dünyanın nefeslerinin tuttuğu ABD'deki tarihi seçimde sona geliniyor. Kritik rol oynaması beklenen dört eyalette Demokrat Parti adayı Joe Biden yarışı önde götürüyor. Pandemi nedeniyle çok sayıda kişinin oyunu posta yoluyla kullanmasına dair tartışma ise hala sürüyor. Demokratların adayı Biden tüm oyların sayılması çağrısını tekrarlarken, Trump ve ekibi posta yoluyla kullanılan oyların sayımında hile yapıldığını belirtiyor. Tartışmalar bir eyalette seçmeni sokağa dökerken, Cumhuriyetçiler ve Demokratlar bu süreçte sık sık karşı karşıya geliyor.

KRİTİK EYALETLERDE SON DURUM

Kritik eyaletler Nevada, Arizona ve Georgia ve Pensilvanya'da Demokratların adayı Joe Biden yarışı önde götürüyor. Biden, Pensilvanya'yı ya da diğer üç eyaletten ikisini alması halinde başkanlık için yeterli delegeye ulaşacak.Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump da, Pensilvanya'yı kazanması şart ancak yeterli değil. Oy sayımının devam ettiği eyaletlerde son durum ise şöyle:

Trump'ın önde olduğu eyaletler; Alaska, Kuzey Carolina.

Biden'ın önde olduğu eyaletler; Pensilvanya, Nevada, Arizona, Georgia. 

TRUMP: BIDEN BAŞKANLIĞINI İLAN ETMEMELİ

Amerikan halkının tüm oy sayım ve seçimlerin sonucunun onaylanması sürecinde tam bir şeffaflığı hak ettiğini belirten Trump, "Artık bu durum tek bir seçimle ilgili değil. Bu tüm ülkenin seçim sürecinin güvenilirliği ile ilgili." ifadesini kullandı.

En başından beri yasal yollarla kullanılmış oyların sayılıp, yasal olmayanların sayıma dahil edilmemesi gerektiğini söylediklerini anımsatan Trump, Demokratların her fırsatta bu ilkeye karşı çıktığını kaydetti.

Trump açıklamasında, "Amerikan halkının, hükümetimize güvenini sağlamak için bu süreçte tüm hukuki yönlerin takipçisi olacağız. Sizin ve milletimiz için savaşmaktan asla vazgeçmeyeceğim." mesajını verdi.

Trump, seçim kampanyası aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamanın ardından Twitter'da yaptığı paylaşımla rakibi Joe Biden'a bir mesaj göndererek "Joe Biden yanlış bir şekilde başkanlığını ilan etmemeli. Bunu ben de yapabilirdim. Yasal süreçler daha yeni başlıyor!" ifadelerini kullandı.

Oy sayım işleminin devam ettiği Georgia, Kuzey Carolina, Nevada ve Pensilvanya'dan çıkacak sonuca göre ülkede başkanlık koltuğuna hangi adayın oturacağının netleşmesi bekleniyor. İşte seçimlere ilişkin son durum...

TRUMP'IN KAZANDIĞI EYALETLER

Tennessee (11 delege), Mississippi (6 delege), Oklahoma (7 delege), Alabama (9 delege), Kentucky (8 delege), West Virginia (5 delege), Güney Carolina (9 delege), Arkansas (6 delege), Indiana (11 delege), Wyoming (3 delege), Kuzey Dakota (3 delege), Güney Dakota (3 delege), Nebraska (5 delege), Louisiana (8 delege), Kansas (6 delege), Missouri (10 delege), Utah (6 delege), Idaho (4 delege), Montana (3 delege), Ohio (18 delege), Iowa (6 delege), Florida (29 delege), Teksas (39 delege), Maine (1 delege) Toplam: 214 delege

BIDEN'IN KAZANDIĞI EYALETLER

Demokrat aday Biden, Vermont (3 delege), Virginia (13 delege), Massachusetts (11 delege), Connecticut (7 delege), New Jersey (14 delege), Delaware (3 delege), Maryland (10 delege), Illinois (20 delege), Rhode Island (4 delege), New York (29 delege), New Mexico (5 delege), District of Columbia (3 delege), Colorado (9 delege), California (55 delege), Oregon (7 delege), Washington (12 delege), New Hampshire (4 delege), Minnesota (10 delege), Arizona (11 delege), Maine (3 delege), Wisconsin (10 delege), Michigan (16 delege) Toplam: 264 delege

* 270 delegeye ulaşan aday, Başkan olmaya hak kazanıyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

Joe Biden Donald Trump ABD Başkanlık seçimleri Haber Global