Suriye'nin Haseke şehrindeki ABD üssüne SİHA saldırısı gerçekleştirildi

Joe Biden ABD suriye Dünya haberleri İran PKK/YPG Gündem haberleri
Suriye'nin Haseke şehrindeki ABD üssüne SİHA saldırısı gerçekleştirildi

Suriye'nin kuzeydoğusunda yer alan Haseke şehrinde bulunan ABD üssüne SİHA saldırısı düzenlendi. ABD'li yetkililer saldırıya dair henüz bir açıklamada bulunmadı.

Suriye'nin kuzeydoğusunda Haseke şehrine bağlı Malikiyye ilçesindeki ABD üssüne SİHA saldırısı yapıldı.

Yerel kaynakların aktardığına göre, Irak sınırı yakınındaki Malikiyye ilçesinde ABD güçlerinin Robarya Üssü'ne, aidiyeti bilinmeyen silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırı düzenlendi.

Saldırıda maddi hasar meydana gelirken, can kaybı olup olmadığı bilinmiyor.

ABD'li yetkililerden konuya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Suriye'nin güneyinde ABD ordusunun bulunduğu Tenf bölgesindeki üsse de sabah saatlerinde aidiyeti bilinmeyen 3 SİHA ile saldırı girişimi gerçekleşmişti.

İran destekli terörist gruplar, Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki ABD üslerine zaman zaman roket ve SİHA'larla saldırılar düzenliyor. Hedef alınan bölgeler, terör örgütü PKK/YPG işgalinde bulunuyor.

Terörist gruplar, 19 Ekim'de de ABD güçlerinin konuşlandığı Koniko gaz sahası çevresine SİHA saldırısı düzenlenmişti.

ABD, BÖLGEDE BARIŞA ENGEL OLARAK TÜRKİYE'Yİ GÖSTERMİŞTİ

ABD Başkanı Joe Biden, 12 Ekim'de, Suriye'de ülkesinin "ulusal acil durumunu" Türkiye'yi gerekçe göstererek uzattı.

Başkan Biden, ABD ulusal güvenliği ve dış politikasına yönelik "alışılmadık ve olağanüstü" tehditle başa çıkmak üzere 14 Ekim 2019'da ilan ettiği başkanlık kararnamesinin süresini uzatacağı konusunda Kongre'yi bilgilendirdi.

Biden, açıklamasında "özellikle Türk hükümetinin Suriye'nin kuzeydoğusuna askeri harekat için attığı adımların bölgedeki barışı, istikrarı ve güvenliği tehdit ettiğini, DEAŞ ile mücadeleyi zayıflattığını" savunarak, Suriye içindeki ve Suriye'yi ilgilendiren mevcut durumun "ABD'nin ulusal güvenliği ve dış politikasına alışılmadık ve olağanüstü bir tehdit" oluşturmaya devam ettiğini ileri sürdü.

 

Kaynak: AA

Suriye ABD PKK İran