Son Dakika Yunanistan, Rus tankerine el koydu!

Rusya Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna yunanistan
Son Dakika Yunanistan, Rus tankerine el koydu!

Yunanistan, Rusya'ya karşı uygulanan AB yaptırımları kapsamında bir Rus tankerine el koydu.

Yunanistan, Ukrayna’ya yönelik saldırıları nedeniyle AB ve NATO tarafından Rusya’ya uygulanan yaptırımlar çerçevesinde Eğriboz Adası açıklarında bir Rus tankerine el koydu. Yunanistan Sahil Güvenlik yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, el konulan Pegas adlı ham petrol tankerinin adadaki Karistos sahil kasabası açıklarında durdurulduğu belirtildi.

Avrupa Birliği, 8 Nisan'da Ukrayna'ya yönelik saldırıları nedeniyle Rusya'ya karşı beşinci yaptırım paketini onaylamıştı. Yeni yaptırımlar çerçevesinde AB ülkelerinin limanlarının Rus gemilerine kapatılmasına karar verilmişti.

250 METRE UZUNLUĞUNDA

Atina yönetimi, Rusya'ya ait bir petrol tankerine Avrupa Birliği yaptırımları kapsamında Karystos'ta el konulduğunu açıkladı. Kathimireni'ye konuşan Sahil Güvenlik yetkilileri, Pegas isimli tankerin Rus bayrağı taşıdığı ve 250 metre uzunlukta olduğunu söyledi. Tankerde 19 Rus denizcinin bulunduğu belirtiliyor.

RUSYA'NIN EKONOMİSİ HEDEF ALINIYOR

ABD ve AB'nin öncülüğünde yaptırım kıskacına alınan Rusya, ekonomik olarak tarihi bir sınav veriyor. Dış dünyayla bağları kesilen Rusya'ya uygulanan yaptırımlarla ülkenin ekonomisi hedef alınıyor.

RUS OLİGARKLARIN YATLARINA EL KONDU

Batılı ülkeler daha öncede birçok Rus oligarkın lüks yatlarına yaptırım uyguladı. Putin'e yakınlığıyla bilinen Rus milyarderlerin, milyonlarca dolar değerindeki yüzen sarayları bulundukları ülkelerde el kondu.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

Yunanistan Rusya AB