Rusya-Ukrayna savaşının 11. günü! Ukrayna'da bombardıman altında tahliyeler sürüyor!

Rusya Rusya Ukrayna Savaşı Ukrayna son dakika Dünya haberleri

Saldırıların 11. gününde Rusya, Ukrayna savaşı devam ediyor. Ukrayna'dan sınır ülkelere kaçmak isteyen vatandaşların bombardıman altında tahliyeleri sürüyor. Zelenski ve Putin'den art arda açıklamalar geliyor. İşte dakika dakika canlı olarak yeni gelişmeler...

Rusya-Ukrayna savaşı 11. gününde devam ederken, Ukrayna’dan vatandaşların tahliyeleri devam ediyor. Rusya, yerel saatle 10.00 itibarıyla Mariupol ve Volnovaha’dan sivillerin çıkması amacıyla geçici ateşkes uygulayacaklarını duyururken, beş saat boyunca ateşkesin süreceği belirtmişti. Kiev yönetimi ise Mariupol ve Volnovaha'da da ateşkesin durduğunu söyledi. Ukrayna lideri Zelenski Rus füzelerinin Vinnitsa Havalimanı'nı tamamen yok ettiğini söyledi. İşte bölgeden dakika dakika yeni gelişmeler

*Haberimiz yeni gelişmelerle ilgili anlık güncellenmektedir. Son dakika gelişmelerinden haberdar olmak için lütfen sayfayı yenileyin... 

İŞTE CANLI OLARAK RUSYA-UKRAYNA SAVAŞININ SON DAKİKA GELİŞMELERİ

MOODY'S RUSYA'NIN KREDİ NOTUNU BİR KEZ DAHA DÜŞÜRDÜ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Rusya'nın kredi notunu "B3"ten "Ca"ya düşürdü ve not görünümünü negatif olarak belirledi.

UKRAYNA'DAN POLONYA'YA GÖÇ: 1 MİLYONU AŞTI

Polonya İçişleri Bakanlığı: Ukrayna'dan Polonya'ya kaçanların sayısı 1 milyonu aştı.

FRANSA DUYURDU: MACRON PUTİN VE ZELENSKİ İLE GÖRÜŞTÜ

Fransa Cumhurbaşkanlığı: Emmanuel Macron, Putin'in yanı sıra Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile de telefonda görüştü. Macron, Fransa'nın Ukrayna'ya insani yardım desteğini yineledi.

TIKTOK, RUSYA’DA İÇERİK YÜKLEMEYİ VE CANLI YAYINLARI ASKIYA ALDI

TikTok, "sahte haber" yayanlara hapis cezası öngören yasa nedeniyle Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldı. Platform, çalışanlarını ve kullanıcılarını korumak için canlı yayın yapma ve yeni videolar yükleme özelliğini geçici olarak kaldırdı.

AMERICAN EXPRESS, RUSYA VE BELARUS’TAKİ FAALİYETLERİNİ ASKIYA ALDI

ABD’li kredi kartı ve turizm şirketi American Express, Ukrayna'nın işgali nedeniyle Rusya ve Belarus’taki faaliyetlerini askıya aldı.

UKRAYNA GIDA ÜRÜNLERİ İÇİN İHRACAT LİSANSI GETİRİYOR

Reuters, Ukrayna'nın buğday, ayçiçek yağı, beyaz et, yumurta ve mısır gibi gıda maddeleri için ihracat lisansı getirdiğini duyurdu. 

İTALYA BAŞBAKANI DRAGHİ, ZELENSKİ İLE GÖRÜŞTÜ

İtalya Başbakanı Mario Draghi, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile bir telefon görüşmesi yaptı.

İtalya Başbakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Draghi'nin telefon görüşmesinde Zelenskiy'e, İtalya'nın dayanışmasını dile getirdiği belirtildi.

Açıklamada, "Başbakan Draghi, Rusya’nın sivillere ve nükleer tesislere yönelik saldırılarını kınadı. İtalya'nın, Ukrayna'ya destek ve yardım sağlama konusundaki istekliliğini teyit ederken, Ukrayna'nın Avrupa ailesinin parçası olmasını desteklediğini yineledi. Başkan Zelenskiy de Başbakan Draghi'ye ve İtalya'ya yakınlığından ötürü teşekkür etti." ifadeleri kullanıldı.

“ZAPORİJYA SANTRALİ TESİS YÖNETİMİ RUS KUVVETLERİNİN ELİNDE“

Uluslararası Atom Enerji Ajansı Genel Direktörü Rafael Mariano Grossi, Rus birliklerinin Zaporijya Nükleer Santrali'ne saldırısının ardından, “Zaporijya Santrali tesis yönetimi Rus Kuvvetlerinin elinde” dedi.

BORIS JOHNSON İLE ZELENSKİ GÖRÜŞTÜ

İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Johnson'ın, Ukrayna'ya daha fazla savunma ekipmanı sağlamak için ortaklarla birlikte çalışmayı taahhüt ettiği bildirildi. Başbakanlık Ofisi 10 Numara'dan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Liderler, Rusya'nın barbar saldırılarının Ukraynalı sivillere yönelik artan tehdidini ele aldı ve Başbakan Johnson, İngiltere'nin Putin'in başarısız olmasını sağlama kararlılığının altını çizdi. Johnson, İngiltere'nin Ukrayna'yı desteklemek için attığı adımları özetledi ve iki lider, Johnson'ın 6 maddelik uluslararası eylem planını ele aldı. Liderler, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin acil ihtiyaçlarını gündeme getirdi ve Johnson, daha fazla savunma ekipmanı sağlamak için ortaklarla birlikte çalışmayı taahhüt etti."

İRPİN'DE 8 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İrpin Belediye Başkanı: Tahliyeler sırasında sivillerin üzerine açılan ateş sonucu 8 kişi hayatını kaybetti. 

HARKOV'DA TV KULESİ VURULDU

Harkov'da TV kulesi vuruldu. TV kulesinin hedef alınmasının ardından televizyon yayınları kesildi.

RUSYA: BAŞKA ÜLKELERİN DE ÇATIŞMAYA DAHİL OLDUĞU ANLAMINA GELİR

Rusya Savunma Bakanlığı: Ukrayna'nın başka ülkelerin hava üslerini kullanması, bu ülkelerin de çatışmaya dahil olduğu anlamına gelebilir.

Rusya Savunma Bakanlığı ayrıca, Vinnıtsya şehrinde Ukrayna askeri havaalanının uzun menzilli hassas silahlarla devre dışı bırakıldığını duyurdu. 

PUTİN, BANKA HESAPLARINA EL KOYACAK KARARNAMEYİ İMZALADI

Rusya Devlet Başkanı Putin, yetkililerin banka hesaplarındaki mevduata, üç yıllık süreç içinde bildirimde bulundukları geliri aşıyorsa, el koymaya olanak tanıyan yasayı imzaladı. 

RUS GÜÇLERİ UKRAYNALI PROTESTOCULARA ATEŞ AÇTI

Reuters: Rus güçleri, Nova Kahovka'da Ukraynalı protestoculara ateş açtı. Saldırıda 5 kişi yaralandı. 

BM: Ukrayna'da 364 sivil öldü, 759 sivil yaralandı

Birleşmiş Milletler, Ukrayna'da 24 Şubat'tan bu yana en az 364 sivilin öldüğünü, 759 sivilin yaralandığını, gerçek sayının ise çatışma bölgelerinden bilgilerin geç alınmasından dolayı çok daha fazla olduğunun sanıldığını bildirdi.

PUTİN, MACRON İLE GÖRÜŞTÜ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

Fransa’da Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamaya göre, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 1 saat 45 dakika süren bir telefon görüşmesi yaptı. Açıklamada görüşmenin Macron’un talebi üzerine gerçekleştiği belirtildi.

Macron, 24 Şubat'ta Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyon düzenlemesinden bu yana Putin ile birkaç telefon görüşmesi yapmıştı. Perşembe günkü görüşmenin sonunda Macron’un Ukrayna’da 'en kötünün henüz gelmediğini' düşündüğü bildirilmişti.

BAKAN AKAR İLE UKRAYNA SAVUNMA BAKANI REZNİKOV GÖRÜŞTÜ

Görüşmede ateşkesin ve istikrarın bir an önce sağlanması ve insani yardım konularında görüş alışverişinde bulunuldu. Görüşmede Bakan Akar tarafından; tahliyelerin emniyetle yapılması ve insani durumun iyileştirilmesi için belirli bir süre de olsa bir ateşkese olan acil ihtiyaç vurgulandı. 

KREMLİN'DEN TAHLİYE AÇIKLAMASI

Maripol bölgesinde sivillerin tahliesinin durması üzerine Kremlin'den açıklama yapıldı. Açıklamada sivillerin tahliye bölgelerinde varılan anlaşmayı yerine getirmediği belirtildi.

HERSON'DA SİVİLLERE ATEŞ AÇILDI

Rusya'nın başlattığı askeri harekat Ukrayna'da Herson'da protesto edildi. Miting sırasında Rus güçleri sivillerin üzerine ateş açtı.

MARİUPOL'DE TAHLİYELER DURDU

Bölgede çatışmalar her geçen dakika daha da şiddetleniyor. Rusya'nın saldırısı nedeniyle sivillerin tahliyesine yine ara verildi. 

UKRAYNA'DA 34 HASTANE HASAR GÖRDÜ

Ukrayna Sağlık Bakanı Viktor Liashko, Rusya tarafından yapılan bombardıman sonucu Ukrayna’da 34 hastanenin zarar gördüğünü ve bazılarının hizmet veremeyecek durumda olduğunu belirtti. Bu durumun Cenevre Sözleşmesi'nin açık bir ihlali olduğu vurgulandı.

RUSYA'DA SAVAŞ KARŞITI EYLEMLER

Rusya'daki savaş karşıtı eylemlerde 44 şehirde gözaltına alınanların sayısı 2 bin 34'e yükseldi. 

ÇİN'DEN RUSYA-UKRAYNA SAVAŞI AÇIKLAMASI

 Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşa ilişkin açıklamada bulundu. 'Ukrayna'daki olayların gelişimi Çin'in görmek istemeyeceği bir durum' dedi.

"RUSYA, VİNNİTSA HAVALİMANI'NI YOK ETTİ"

Rusya'nın saldırıları Vinnitsa'da yoğunlaştı. Rus askerleri şehre en az 8 füzeyle saldırdı.
Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodmir Zelenksi, füzelerin Vinnitsa Havalimanı'nı tamamen yok ettiğini söyledi.
Bir kez daha Ukrayna hava sahasının uçuşa kapalı bölge ilan edilmesini istedi.

Rusya-Ukrayna savaşının 11. günü! Ukrayna'da bombardıman altında tahliyeler sürüyor! - Resim : 2

ÇERNİHİV'DE RUSLARA AİT ROKET DÜŞTÜ

Ukrayna'nın Çernihiv kentindeki Desnyanka köyüne sabah saatlerinde roket düştüğü ve roketin Rus askerlerine ait olduğu öğrenildi. Köye düşen Rus roketinin ardından köydeki sivillerin bölgeyi terk ettiği ve daha güvenli bölgelere gittiği belirtilirken, civar köylere de Rus askerlerine ait roketlerin düştüğü aktarıldı.

"SAVAŞTA 38 ÇOCUK ÖLDÜ, 71 KİŞİ YARALANDI"

 Ukrayna İnsan Hakları Komiserliği Rus saldırılarındaki son durumu açıkladı. Saldırılarda 38 çocuğun öldüğü, 71 kişinin de yaralandığı açıklandı.

İRPİN'DE TAHLİYE OLANLAR SALDIRIYA UĞRADI

 Rus askerleri, İrpin'de kaçmaya çalışan sivillere saldırdı.

ERDOĞAN-PUTİN İLE GÖRÜŞTÜ

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya lideri Vladimir Putin arasında kritik görüşme sona erdi. Görüşmede Ukrayna'daki kritik gelişmeler ele alındı. Öte yandan iki liderin görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü.

 

ZELENSKİ'DEN YENİ AÇIKLAMA

 Zelenski'den yeni açıklama: Ukraynalılar! Geleceğimizi çoktan kazandık. Ama bugün hala kendimiz için savaşıyoruz, sınırın geçeceği yer için savaşıyoruz. Rus güçleri Odessa'da bombardımana hazırlanıyor. 11 gündür özgürlük için savaşıyoruz

İSRAİL BAŞBAKANI BANNET İLE ZELENSKİ ARASINDA 3. GÖRÜŞME

 İsrail Başbakanı Naftali Bennett 24 saat içinde 3. kez Zelenski ile telefonda görüştü.

ABD DIŞİŞLERİ BAKANI BLINKEN'DEN YENİ AÇIKLAMA

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken: Sadece 240 bin kişi Moldova'ya geçiş yaptı. Rusya insani bir krize yol açtı. 

RUSYA'DA SAVAŞ KARŞITI 300'DEN FAZLA KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Rusya'da 16 şehirdeki savaş karşıtı protestolarda 316'dan fazla kişi gözaltına alındı. 

"1,5 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ UKRAYNA'DAN AYRILDI

Birleşmiş Milletler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaklaşık 1 milyon 209 bin 976 mültecinin Ukrayna'dan komşu ülkelere geçtiğini açıkladı.

İNGİLTERE: RUSYA UKRAYNA'DA BAŞARISIZ OLACAK

İngiltere Başbakan Yardımcısı Raab: Bu savaş günler içinde bitmeyecek. Putin Ukrayna'da aylarca belki yıllarca başarısız olacak

UKRAYNA SAVUNMA BAKANI REZNIKOV'DAN YENİ AÇIKLAMA

"BÜYÜK RUSYA" İMAJINDAN KORKMAYI ÇOKTAN BIRAKTIK

Ukrayna Savunma Bakanı Reznikov: Ülkemizi yok etmeye geldiler, halkımızı yok etmeye geldiler. Başarılı olamayacaklar. Kadınlar ve çocuklarla savaş halindeler. Harkov'u savunan askerleri yenmediler savaşmaya başladılar.

Düşman direniyor ama biz insani koridorları güvence altına almak, insanlarımızı bombardımandan kurtarmak ve insani yardım sağlamak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Kimseyi bırakmayacağız ve çok yakında döneceğiz. Bugün, Ukrayna dünyanın özgürlüğü için ayağa kalkmaya devam ediyor: siz gökyüzünü uçuşa kapatmaya çekinirken Ukraynalı çocuklar ve kadınlar, sizin çocuklarınızı ve kadınlarınızı kendi hayatları pahasına kurtarıyor. Erkeklerimiz sizi hayatları pahasına kurtarıyor. Siz Gökyüzünü kapatmaktan korkarken. Yapay olarak yaratılmış "Büyük Rusya" imajından korkmayı çoktan bıraktık.

MARİUPOL'DA SAAT 21'E KADAR ATEŞKES İLAN EDİLDİ

 Mariupol Şehir Konseyi: Sivillerin tahliyesi için yerel saatle 10 ile 21'e kadar geçici ateşkes ilan edildi.

İnsani yardım koridorunun rotasını takip ederek, şahsi araçlarınızla belediye otobüsü konvoyunu takip edebilirsiniz. Konvoya Kızıl Haç eşlik edecek. Araçlarınıza mümkün olduğunca çok insan alın.
İnsani yardım koridorunun rotasından sapmak kesinlikle yasaktır

SİVİLLERİN TAHLİYESİ YEREL SAATLE 12'DE

 Donetsk Bölgesel Sivil-Askeri İdaresi Başkanı Pavel Kirilenko başkanlığındaki Koordinasyon Merkezi'ne göre bugün, 6 Mart, 10:00-21:00 saatleri arasında sessizlik rejimi (ateşkes) tesis edilecek

12.00'den itibaren sivil nüfusun tahliyesi başlıyor. İnsani "yeşil" koridor olarak, Mariupol - Portovskoye - Manguş - Rozovka - Bilmak - Pologi - Orehov - Zaporijya rotası seçildi.

"UKRAYNA'DA SAĞLIK MERKEZLERİ HEDEF ALINDI"

DSÖ direktörü: Rusya'nın bu saldırıları uluslararası insani hukukun ihlali

RUSYA ASKERİ HAVA ÜSSÜNÜ VURDU

Rusya, Ukrayna'nın batısında yer alan Kiev'e 300 KM uzaklıkta olan Starokostyantyniv kentindeki askeri hava üssünü uzun menzilli silahlarla vurdu

UKRAYNA: 11 BİNDEN FAZLA RUS ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Ukrayna Savunma Bakanlığı: 11 binden fazla Rus askeri öldürüldü, 285 tank, 44 uçak 48 helikopter imha edildi 

RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞINDAN AÇIKLAMA

 Rusya Savunma Bakanlığı: Rus silahlı kuvvetleri 5 Mart'ta Ukrayna birliklerine ait 61 askeri altyapı vurdu.

ALMANYA BAŞBAKANI SCHOLZ, İSRAİL BAŞBAKANI BENNETT İLE BİR ARAYA GELDİ

 Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un İsrail Başbakanı Naftali Bennett ile bir araya geldiğini bildirdi.

Scholz ve Bennett’in bu meselede yakın temasta kalacağının kararlaştırdığını belirten Hebestreit, "Ortak hedef Ukrayna’daki savaşı mümkün olduğunca hızlı bitirmektir. Tüm gücümüzle bunun üzerine çalışacağız.” ifadesini kullandı.

BATILI MEDYA KURULUŞLARI RUSYA'DAN ÇEKİLİYOR

Putin'in Rusya-Ukrayna savaşına dair sahte bilgi yayanlara 15 yıl hapis cezasına onay vermesi sonrası CNN, Bloomberg, BBC ve ZDF gibi birçok Batılı medya kuruluşu Rusya'da yayınlarını durdurdu.

VISA VE MASTERCARD RUSYA'DAKİ FAALİYETLERİNİ ASKIYA ALDI

  ABD merkezli finansal hizmetler şirketi Visa ve Mastercard, Ukrayna'nın işgali nedeniyle Rusya'daki faaliyetlerini askıya aldıklarını ve ülkedeki tüm işlemlerini durdurmak adına çalışacaklarını duyurdu.

ZELENSKİ, ELON MUSK İLE GÖRÜŞTÜ

Zelenski yaptığı açıklamada, ABD merkezli Tesla firmasının ve uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in kurucusu Elon Musk ile video konferans yöntemiyle bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.

BIDEN-ZELENSKİ GÖRÜŞMESİ

 ABD Başkanı Joe Biden ile Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in, Ukrayna’daki son durum hakkında telefon görüşmesi yaptığı belirtildi.

 

Kaynak: Haber Global TV

Rusya ukrayna Rusya Ukrayna savaşı İngiltere türkiye ABD ukraynada son durum ukraynada neler oluyor son dakika