Son dakika! Putin'den Batı'ya yeni misilleme! Kararnameyi imzaladı

Dünya haberleri Rusya Ukrayna Savaşı Vladimir Putin AB
Son dakika! Putin'den Batı'ya yeni misilleme! Kararnameyi imzaladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, AB'nin yaptırımlarına karşı yeni misilleme adımını attı.

Rusya Devlet başkanı Vladimir Putin, AB'nin yaptırımlarına misilleme olarak vize kısıtlaması öngören kararnameyi imzaladı.

MADDELER ASKIYA ALINACAK

Rusya, AB, Norveç, Danimarka, İzlanda, İsviçre ve Lihtenştayn ile vize kolaylaştırma anlaşmalarının bazı maddelerini askıya aldı.

Öte yandan, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin, 9 Nisan itibarıyla 52 "dost" ülkeyle uçuşların tekrar başlatılacağını bildirdi. Mişustin, başkent Moskova'da hükümet yetkilileriyle gerçekleştirdiği toplantıda, Kovid-19 salgını nedeniyle tarifeli ve charter uçuşlara yönelik uygulanan önlemlerin 9 Nisan'da kaldırılacağını belirtti.

Rus vatandaşlarının, çok sayıda ülkeye kısıtlama olmadan uçabildiklerini anımsatan Mişustin, "9 Nisan itibarıyla da Arjantin, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın dahil olduğu 52 dost ülkeye uçuşlar tekrar başlayacak." dedi.

Yaptırımlar nedeniyle AB ve ABD, Rus uçaklarına hava sahasını kapatma kararı almış, Rusya da benzer bir yaptırım kararını yürürlüğe koymuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin daha önce ülkesinin "dost olmayan ülkelere" doğal gaz satışı ödemelerinde Rus rublesine geçmesine yönelik kararnameyi imzalamasıyla, Moskova Batı'ya karşı "enerji silahını" ilk defa kullanmıştı.

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Vladimir Putin Rusya Ukrayna savaşı Avrupa Birliği