Aliyev'den büyükelçiliğe yapılan saldırıya ilişkin açıklama: Bu terör saldırısı kabul edilemez

Azerbaycan İlham Aliyev İran son dakika

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan'ın İran elçiliğine yapılan silahlı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "Bu terör saldırısını kınıyorum" dedi.

Son Dakika Haberi... Azerbaycan'ın İran elçiliğine saldırı düzenlendi. Gelen ilk bilgilere göre, saldırı nedeniyle 1 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

ALİYEV: TERÖR SALDIRISINI KINIYORUM

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan'ın İran elçiliğine yapılan silahlı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada "Bugün Tahran'daki büyükelçiliğimize düzenlenen terör saldırısını kınıyorum. Elçiliği ve personeli korumaya çalışırken hayatını kaybeden Orhan Askerov'un ailesi ve yakınlarına derin üzüntüyle başsağlığı diliyorum. Terör saldırısının ivedilikle araştırılmasını ve teröristlerin cezalandırılmasını talep ediyoruz. Diplomatik temsilciliklere karşı terör saldırısı kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

AZERBAYCAN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Bakanlıktan yapılan açıklamada “Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yönelik hain terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. İran tarafının, büyükelçiliğin bulunduğu ülke olarak, Viyana Diplomatik İlişkiler Sözleşmesi'nden doğan büyükelçilik ve çalışanlarının güvenliğinin sağlanması yükümlülüğünü yerine getirmesi gerekiyordu. Daha önce de İran'daki diplomatik misyonumuza yönelik tehdit girişimleri olmuş, bu tür durumların önlenmesi ve diplomatik misyonlarımızın güvenliğinin sağlanması için tedbirler alınması İran'a sürekli olarak iletilmiştir. Maalesef son kanlı terör saldırısı, bu yöndeki ısrarlı çağrılarımıza gereken hassasiyetin gösterilmemesinin ağır sonuçlarını göstermektedir. Son dönemlerde İran'da Azerbaycan karşıtı kampanya yürütülmesinin diplomatik misyonumuza yönelik bu tür saldırıları teşvik ettiği kanaatindeyiz. İran’dan, söz konusu terör saldırısının failleri ile bu kanlı eylemin azmettiricilerinin bir an önce tespit edilerek en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz. Azerbaycan tarafı, faillerin tespit edilerek gerekli cezayı alması için ilgili uluslararası mekanizmaların sağladığı tüm imkânlardan yararlanacak." denildi.

Kaynak: Haber Global TV

Azerbaycan Aliyev İran son dakika