Son dakika ABD Başkanı Biden: Rusya'nın ticarette en çok tercih edilen ulus statüsünü iptal edeceğiz

ABD Joe Biden Rusya Ukrayna Savaşı Rusya

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'ya yeni yaptırımları açıkladı. Biden, Rusya'nın ABD, AB ve G7 ülkeleri tarafından ticarette en çok tercih edilen ulus statüsünün iptal edileceğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'ya yeni yaptırımları açıkladı. 

Biden'ın açıklamalarından önemli satır başları şu şekilde:

Her ülke Rusya'ya karşı kendi konumlarını değiştirecek. Uyguladığımız yaptırımlar sayesinde Rus ekonomisi acı çekiyor. Müttefiklerin Ukrayna saldırılarına karşı durması çok önemli.

Daha fazla adımlar atarak Rus ekonomisini kısıtlamaya devam edeceğiz. Rusya'dan pırlanta, deniz ürünü ve alkol (votka) ithalatını yasaklıyoruz. ABD, AB ve G7 Rusya'nın ticarette en çok tercih edilen ulus statüsünü iptal edecek.

G7, Uluslararası Fon Kuruluşu ile adımlar atacaktır. Saldırgan Putin, bedelini ödemek zorunda. G7, aynı zamanda yolsuzluk yapan Rus milyarderleri ve ailelerinin de peşinde. Bu oligarkları takip ediyoruz. Bunlar Putin'i destekliyor ve Rus halkını soyuyorlar, paralarını ABD'de tutuyorlar. Aynı zamanda onların ülkemizde lüks satın alımlarını da kısıtlayacağız.

Rusya'nın ticaret yapması zorlaştırılacak. Ticarette en çok kaydırılan ülke statüsünden çıkarıyoruz. ABD, son yıllarda Ukrayna'ya uçaklar da dahil olmak üzere her gün sevkiyat yapmaktayız. Güvenlik sistemlerinin de Ukrayna'ya gönderilmesi bakımından adım atıyor. 

BM de Ukrayna'ya yardım etmeye devam ediyor. Dün Polonya'da Başkan Yardımcısı burada Ukrayna'ya verilecek destekten bahsetti. 107 milyon dolarlık yardım yapıldı. Dün gece Meclis, 3.6 milyar dolarlık yardımı Ukrayna'ya gönderme kararı aldı. Ben de bunun altına imzamı atacağım. 

NATO'nun her karışını korumaya hazırız. Rusya'ya karşı Ukrayna'da savaşmayacağız. NATO ve Rus güçleri arasında çatışma 3.dünya savaşı demektir.

 

 

Kaynak: Haber Global TV

ABD ABD haberleri son dakika abd haberleri Joe Biden Rusya Ukrayna savaşı Rusya yaptırımlar Ukrayna son dakika haberleri