Son dakika ABD Başkanı Biden: Rusya'nın doğal gaz tehdidine boyun eğmeyeceğiz

ABD Rusya Ukrayna Savaşı Joe Biden Rusya Vladimir Putin
Son dakika ABD Başkanı Biden: Rusya'nın doğal gaz tehdidine boyun eğmeyeceğiz

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'daki son gelişmelerle ilgili açıklama yaptı. Rusya'ya uygulanan yaptırımlara ve Ukrayna'ya sağlanan desteklere devam edeceklerini söyleyen Biden, "Rusya'nın doğal gaz tehdidine boyun eğmeyeceğiz" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'daki son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Rusya'ya ABD'nin uyguladığı yaptırımların devam edeceğini söyleyen Biden, Ukrayna'ya kritik desteklerinin de devam edeceğini söyledi. 

Biden, açıklamalarında yönetiminin Kongre’den Ukrayna’ya yardım için 33 milyar dolar talep ettiğini duyurdu.

 

Biden, "Ukrayna'nın Putin saldırganlığına karşı mücadelesine devam etmesine yardımcı olmak için, Kongre'ye, güvenlik, ekonomik ve insani yardım talebinde bulundum" ifadelerini kullanarak, "Ukrayna halkının ülkelerini savunmasını destekliyoruz. Ancak Ukraynalılar her gün canlarıyla bedel ödüyorlar. Bu nedenle, mücadeleye devam edebilmeleri için bu fonun mümkün olduğunca çabuk onaylanması önemlidir" dedi.

Ukrayna'daki mücadeleyi "özgürlük mücadelesi" olarak nitelendiren ve bu mücadelenin maliyetinin "ucuz olmayacağını" belirten Biden, "Ukrayna'yı özgürlük mücadelesinde desteklemek için bu tasarıya ihtiyacımız var. Bu savaşın maliyeti ucuz değil, ancak saldırganlığa boyun eğersek, bu daha maliyetli olacaktır" dedi.

Biden, Ukrayna'ya silah ve mühimmat akışını sürdürecek olan ve Ukrayna halkına ekonomik ve insani yardım sağlamaya devam edecek olan ek finansmanın ilerleyen haftalar ve aylar boyunca Ukrayna ordusunun ihtiyaçlarını karşılayacağını belirtti. Biden, fon ile ayrıca Ukraynalılara ihtiyaç duydukları insani yardımın sağlanacağı ve başka ülkelere sığınmak isteyenlere yardım sağlayacağını aktardı.

"RUSYA'NIN YAPTIRIMLARDAN KAÇMAK İÇİN ŞANTAJ YAPMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Rus oligarkların mal varlıklarına el konulması gibi içeriklere sahip olan yeni bir düzenlemeden bahseden Biden, "Rusya'nın yaptırımlarımızdan bir çıkış yolu olarak şantaj yapmasına izin vermeyeceğiz. Yaptırımlardan kaçmak için petrol ve gazlarını kullanmalarına izin vermeyeceğiz. Bu nedenle Avrupalı müttefiklerle ve onların enerji ihtiyaçlarını başka şekilde karşılama çabalarını desteklemek için Kore, Japonya, Katar ve diğer ülkelerle birlikte çalışıyoruz" dedi.

"RUSYA'YA SALDIRMIYORUZ, UKRAYNA'NIN SAVUNMASINA YARDIM EDİYORUZ"

Biden, ABD'nin Rusya'ya saldırmadığını vurgulayarak, "Rusya'ya saldırmıyoruz, Ukrayna'nın kendisini Rus saldırganlığına karşı savunmasına yardım ediyoruz. Putin bu vahşi işgali başlatmayı seçtiği gibi, bu vahşi işgali sona erdirme seçimini de yapabilir. Saldırgan olan Rusya'dır. Dünya Rusya'yı sorumlu tutmalıdır ve tutacaktır" dedi.

UKRAYNA’YA YÖNELİK 33 MİLYAR DOLARLIK EK FİNANSMAN

Öte yandan üst düzey bir ABD’li yetkili, Biden'ın Ukrayna'ya ekonomik, askeri ve insani yardım sağlanması için Kongre’ye sunduğu 33 milyar dolarlık ek fonun 20,4 milyar dolarının güvenlik yardımı için kullanılacağını söyledi. Fonun bir kısmının, Ukrayna Güvenlik Yardım Girişimi ve Dışişleri Bakanlığı'nın Dış Askeri Finansman Programı için ayrılacağı belirtildi. Ayrıca fonun, 8.5 milyar dolarının ekonomik yardım, 3 milyar dolarının ise insani yardım, gıda güvenliği finansmanı için tahsis edileceği belirtildi.

 

 

 

Kaynak: Haber Global TV

ABD Başkanı Joe Biden ukrayna ABD haberleri Rusya Ukrayna savaşı son dakika Ukrayna haberleri