Şam'da art arda şiddetli patlamalar!

Haberglobal.com.tr
İsrail suriye İran

Suriye'nin başkenti Şam'daki Seyyide Zeynep türbesi yakınında art arda şiddetli patlamalar yaşandı, ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Haseke'de ise ABD güçlerinin konuşlandığı Şeddadi Üssü çevresine roket saldırısı düzenlendi.

İsrail'in Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyindeki birkaç noktaya hava saldırısı gerçekleştirdiği duyuruldu. 

Suriye'deki haber ajansı SANA'nın askeri kaynağa dayandırdığı habere göre;  yerel saatle 13.00'te Şam'ın güneyindeki bazı noktalar, İsrail güçlerince hava saldırısıyla hedef alındı. 

Haberde, "Saldırıda hasar meydana geldi, birkaç sivil öldü ve yaralandı" ifadeleri kullanıldı.

İsrail makamlarından ise saldırıya ilişkin açıklama yapılmadı.

Şam ve kırsalındaki bölgelerde Suriye ordusu ve İran destekli terörist grupların yanı sıra Lübnan Hizbullahı unsurlarının bulunduğu biliniyor.

İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

ABD'NİN SURİYE'DEKİ ÜSSÜNE ROKET SALDIRISI

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Haseke'nin güneyinde ABD güçlerinin konuşlandığı Şeddadi Üssü yakınına roket saldırısı yapıldı. Saldırıda can kaybı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Saldırıya ilişkin ABD tarafından henüz açıklama yapılmadı.

Suriye'de son dönemde Tenef bölgesi, Irak sınırına yakın Malikiyye ilçesi, Haseke iline bağlı Şeddadi ilçesi ve Deyrizor ilinde ABD ordusunun konuşlandığı üslere, aidiyeti bilinmeyen silahlı insansız hava araçları (SİHA) ve karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırılar düzenleniyor.

İran destekli gruplar, Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki ABD üslerine zaman zaman roket ve SİHA'larla saldırılarda bulunuyor.

ABD UÇAKLARI SURİYE-ÜRDÜN SINIRINDA UÇUYOR

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD'ye ait savaş uçakları Suriye-Ürdün sınırında sabah saatlerinden beri faaliyetlerini yoğunlaştırdı.

ABD savaş uçakları, 3 ABD askerinin öldüğü ve onlarcasının yaralandığı Suriye-Ürdün sınırındaki "Kule 22" ile "Tenef Üssü" semalarında uçuş gerçekleştiriyor.