Rusya'da eleştiriler ve huzursuzluk artıyor: Neden önlem alınmadı?

Haber Merkezi
Rusya DEAŞ Terör saldırısı
Rusya'da eleştiriler ve huzursuzluk artıyor: Neden önlem alınmadı?
Fotoğraf: Reuters

Moskova'da bir alışveriş merkezinin içindeki konser salonuna düzenlenen saldırının ardından güvenlik açığına yönelik eleştiriler artıyor.

Bir devlet okulunda Rus dili ve edebiyatı öğretmeni olan 51 yaşındaki Aleksandra Chanysheva böyle bir saldırıyı mümkün kılan şeyin zayıf güvenlik önlemleri olduğunu düşünüyor.

Güvenlik görevlilerinin Rusya'da en az maaş alan insanlar olduğunu belirten Chanysieva "İşlerini olabilecek en kötü şekilde yapıyorlar" eleştirisinde bulunuyor.

Almanya'daki Bremen Üniversitesi'nde görev yapan araştırma görevlisi Nikolay Mitrokhin ise saldırının, Rusya'nın özel güvenlik sevrislerinin ve tüm kolluk kuvvetlerinin acizliğini gösterdiğini düşünüyor.

ABD'nin 8 Mart'ta Rusya'da olası bir terör eylemine karşı kendi vatandaşlarını uyarmasına rağmen Rusya'nın gerekli önlemleri almadığı görülüyor.

Bölgeye özel kuvvetlerin gelmesi bile yoğun trafik nedeniyle 1 saati geçti. Alanda bir helikopter bile görülmedi.

Eleştiriler de bu noktada yoğunlaşıyor. Bu tür durumlarda gerekli olan araçların savaş yüzünden Ukrayna'ya gönderildiği savunuluyor.

Ancak Putin ve diğerleri bu konulardan konuşmak yerine saldırıyı DEAŞ üstlenmesine rağmen Ukrayna'yı suçlamak için neden aramakla meşgul. Muhalifler ise Rus özel servislerinin bu saldırıyı önceden bildiğini ve Putin'in bundan politik çıkar elde edebilmesi için göz yumduğunu öne sürüyor.

Sözün özü Rusya'da herkes birbirini suçluyor. Korkunç katliamın mağdurlarının aileleri ise şu anda yas tutuyor. Sonrasında ne olacağını zaman gösterecek.