Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan son dakika ABD ve NATO açıklaması: Anlaşma şansımız var

Rusya Ukrayna NATO ABD Vladimir Putin
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'dan son dakika ABD ve NATO açıklaması: Anlaşma şansımız var

Hızla tırmanan Ukrayna gerilimine ilişkin açıklamalarda bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Batılı ülkelere sunulan güvenlik garantileri ile ilgili önerilerin kilit maddelerinde ABD ve NATO ile anlaşma şansının olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u Kremlin Sarayı'nda ağırladı.

Rusya'nın batılı ülkeler ve NATO ile yaşadığı gerilimlerin ve diplomatik sürecin ele alındığı görüşmede Lavrov, Putin'in keskin sorularına cevap verdi. Rusya'nın, ABD ve NATO'ya sunduğu güvenlik garantileri konusunda Rusya lideri Vladimir Putin'in, "Batılı ortaklarla anlaşmaya varma şansı var mı, yoksa Rusya'yı sonsuz müzakerelere sürüklemek mi istiyorlar?" sorusuna cevap veren Lavrov, "Şans her zaman var" diye karşılık verdi.

Yine güvenlik garantileri konusunda ABD ve NATO tarafından kendilerine sunulan cevaba bir yanıt hazırlayıp hazırlamadığını soran Putin'e yanıt veren Lavrov, "10 sayfa olarak formüle edildi" diyerek mektubunu hazırladıklarını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov

Sözlerinin devamında kendilerine sunulan cevapları incelediklerini de ifade eden Lavrov, "Söz konusu yanıtları bakanlıktan meslektaşlarımızla birlikte dikkatle inceledik. Bizi her şeyden önce ABD’nin yanıtı ilgilendiriyor, zira batı kampında bu konuların çözümünde kimin başrolde olduğu belli" diye konuştu.

Lavrov hafta sonu ABD'li mevkidaşı Anthony Blinklen ile yaptığı görüşmede ABD'yi Ukrayna'daki çatışmayı körüklemekle suçlamıştı. Blinken ise Rusya'nın Ukrayna'ya saldırması durumunda muazzam sonuçlarla karşılaşacağını belirtmişti.

Putin'le bir araya gelen Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ise, Ukrayna sınırındaki tatbikatları değerlendirdi. Şoygu, "Ordumuzun tatbikatlarının bir kısmı sona erdi, bir kısmı bitmek üzere" dedi.

Kaynak: Haber Global TV

ukrayna Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov NATO ABD