Putin'e göre küreselleşme modeli derin bir krize girdi

Vladimir Putin Rusya
Putin'e göre küreselleşme modeli derin bir krize girdi
Fotoğraf: DepoPhotos

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batılı ülkelerin kendi çıkarları doğrultusunda oluşturduğu küreselleşme modelinin "kullanışlılığını yitirdiğini ve derin bir krize girdiğini" söyledi.

Putin’e göre, artık “yeni, daha adil bir uluslararası ilişkiler sistemi” ortaya çıkıyor.

Uluslararası “Primakov Okumaları” Forumunun katılımcıları için video mesaj yayınlanan Putin, büyük ölçüde Batılı devletlerin doğal olarak kendi çıkarları doğrultusunda oluşturduğu küreselleşme modelinin artık geçerliliğini yitirdiği ve derin bir krize girdiğini söyledi.

Rusya Cumhurbaşkanı, dünya çoğunluğunun ihtiyaçlarını karşılayan yeni, daha adil ve demokratik bir uluslararası ilişkiler sisteminin ortaya çıktığı bildirdi.

Rusya Devlet Başkanı'na göre, "bilinen bir grup ülke, zayıflayan nüfuzlarını korumak istiyor ve bu nüfuzlarından vazgeçme niyetinde değil!”

"Bu ülkelerin" şantaj ve güçlü baskı uyguladığına ve aynı zamanda uluslararası hukuk sistemini bir tür "kurallara dayalı düzen" ile değiştirdiğine dikkat çeken Vladimir Putin, "Böylesine istikrarsızlaştırıcı bir çizgi hem Ukrayna çevresindeki kriz durumunu hem de Filistin-İsrail çatışmasının trajik tırmanışını tetikledi” dedi.

“Primakov Okumaları” Forumu, uluslararası ilişkiler ve küresel ekonomi alanındaki saygın uzmanların, diplomatların ve politikacıların katıldığı yıllık uluslararası bir toplantıdır.

Eski Rusya Dışişleri Bakanı ve eski hükümet başkanı Evgeni Primakov anısına ilk forum Ekim 2015'te Moskova'da düzenlenmişti.

 

Kaynak: Ajans Bizim