Rusya, Kiev'deki uçak fabrikasını füzeyle vurdu

Rusya Ukrayna Savaşı Rusya Ukrayna
Rusya, Kiev'deki uçak fabrikasını füzeyle vurdu
Fotoğraf: DepoPhotos

Rus ordusu, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri için insansız hava araçları üreten Kiev Julyany havaalanı yakınında bulunan stratejik bir uçak fabrikasına füze saldırısı düzenledi.

Kiev istihbaratına atıfta bulunan RIA Novosti ajansının haberine göre, 24 Kasım gecesi Kiev'de bulunan askeri hedeflere bir dizi saldırı yapıldı.

Rus füzelerinin hedefinde sivil havacılık tesisi olarak bilinen Plant 410 vardı. İddialara göre, burada Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaçları için insansız hava araçları üretiliyordu. Füze saldırılarında tesisin büyük zarar gördüğü belirtildi.

Yayınlanan görüntülerde ilk olarak tesisinin yakınlarında Ukrayna hava savunma uçaksavar sistemlerinden ateşlenen füzelerin sesleri duyuluyor, ardından parlak ışıklar görülüyor ve patlama sesleri duyuluyor.

Devlet kuruluşu "Sivil Havacılık Fabrikası 410" uçakların, helikopterlerin ve uçak motorlarının yapım, onarımı, bakımı ve modernizasyonu ile uğraşıyor.

Tesis, Ukrayna hükümeti tarafından onaylanan stratejik öneme sahip işletmeler listesinde bulunuyor. Şirket, 2015 yılından bu yana Ukroboronprom askerî devlet şirketinin bir parçası olarak hizmet görüyor.

Bir ay önce de Harkov'daki bir tank fabrikasına füze saldırısı düzenlenmiş, fabrikanın ağır hasar aldığı bildirilmişti.

MOSKOVA'YA İHA SALDIRISI ÖNLENDİ

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, dün gece Moskova'ya doğru uçan insansız hava araçları (İHA) ile planlanan saldırıların engellendiği bildirdi.

Sobyanin, Telegram kanalından yaptığı açıklamada, "Bu gece İHA'lar ile yoğun saldırı girişiminde bulunuldu. Moskova'ya doğru uçan İHA'lar, Naro-Fominsk, Odintsovo, Podolsk ve Ramenskoye kentlerinin yakınlarında savunma sistemlerince vuruldu. Ayrıca Bryansk, Tula ve Kaluga bölgelerinde de İHA'lar yok edildi." ifadesini kullandı.

Hasar ve can kaybının olmadığını kaydeden Sobyanin, olay yerinde acil servis ekiplerinin çalıştığını belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada da saldırı girişiminin Ukrayna tarafından yapıldığı ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, Azak Denizi üzerinde Ukrayna'ya ait 2 füzenin Rus hava savunma sistemlerince vurulduğu bilgisi paylaşıldı.

Kaynak: Ajans Bizim