Putin'den Moskova saldırısı açıklaması: Bu saldırıyı emir verenler...

HABER MERKEZİ
Rusya Vladimir Putin
Putin'den Moskova saldırısı açıklaması: Bu saldırıyı emir verenler...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da Crocus'ta yaşananları kanlı bir terör saldırısı olarak nitelendirdi. Putin, "24 Mart'ı yas günü ilan ediyoruz. Teröristler yakalandıklarında Ukrayna sınırına girmek üzereydi" dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova'da yaşanan terör saldırısı sonrası 24 Mart'ı yas günü ilan ettiklerini açıkladı. Putin, saldırıyı gerçekleştiren 4 kişi dahil toplam 11 kişinin gözaltında olduğunu söyledi.

İlk olarak acil servis ekiplerine ve özel kuvvetlere teşekkür eden Putin, "Teröristler yakalandıklarında Ukrayna sınırına girmek üzereydi. Bu saldırganlar kasıtlı olarak insanları öldürmek üzere hareket etti" dedi. 

Putin, "Asıl mesele katliamının arkasında olanların yeni suçlar işlemesini engellemek. Moskova ve diğer bölgelerde terörle mücadelede ek önlemler alındı. Bu saldırıyı emir verenler cezalandırılacak, bizi kimse bölemez, birlik olacağız. Rusya, terör saldırısını hazırlayan herkesi tespit edip cezalandıracak. Rusya en zorlu sınavlardan her zaman daha da güçlenerek çıktı ve şimdi de öyle olacak. Tıpkı bir zamanlar Naziler gibi, göstermelik bir infaz ve kanlı bir gözdağı eylemi hazırladılar" diye konuştu.