Moskova'daki saldırının zanlılarının sorgu videoları yayınlandı

Haber Merkezi
Moskova Terör saldırısı Rusya

Russian Times, Moskova'da Crocus City alışveriş merkezi ve konser salonunda sivilleri katleden teröristlerden ikisinin sorgu videosunu yayınladı.

Videodaki zanlının 17 Eylül 1998 doğumlu olduğu belirtilirken terör saldırısı düzenleme teklifini Telegram'dan aldığı belirtiliyor.

Terör zanlısının anlattıklarına göre bir kişi telegramdan ulaşarak yarım milyon ruble karşılığında saldırı düzenleme emri veriyor. Paranın sadece yarısının ödendiği de belirtiliyor. Ancak daha sonra kendisine 1 milyon ruble sözü verildiğini söylüyor.

Saldırı silahını emri veren kişiden aldığını söyleyen saldırgan, eylem için teklifin 1 ay önce geldiğini söylüyor.

98 doğumlu terör zanlısı, kendilerine saldırının yerinin gönderildiğini buradaki sivillerin öldürülmesinin istendiğini söylüyor.

Yakalan ikinci saldırgan ise "10 ila 12 gün önce görüştüğü 'Abdullah' adlı bir kişiden insanları öldürmesi karşılığında para teklifi geldiğini söylüyor. Güvenlik güçlerinin kendisine gösterdiği resme bakarak "Evet Abdullah bu" diyor. Ancak videoda resim izleyicilere gösterilmiyor. İkinci terörist, Abdullah ile Telegram'dan tanıştığını ifade ediyor.