Putin'den gözdağı: Yanıtımız yıldırım hızında olacak

Rusya Ukrayna Vladimir Putin

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Ukrayna'daki duruma dışarıdan müdahale etmek isteyen olursa ve stratejik tehdit oluşursa, yanıtımız yıldırım hızında olacak. Rusya, rakiplerinin henüz sahip olmadığı araçları yanıt olarak kullanacak" dedi.

Rusya Federasyonu Yasama Meclisi toplantısında konuşan Vladimir Putin, Ukrayna'daki operasyona müdahale edilmesi ve Rusya'nın stratejik güvenliğini tehdit edecek bir durum oluşması halinde, yıldırım hızında cevap verileceğini söyledi.

Putin, "Bu konuda kararlar çokta alındı. ülkemize yönelik tehdit durumunda, rakiplerimizin henüz sahip olmadığı araçlarla karşılık vereceğiz" ifadelerini kullandı. Bu araçların ya da silahların ne olduğu hakkında detay vermedi.

Ukrayna ve Donbas'taki özel askeri operasyonda belirlenen tüm görevlerin hiç şüphesiz tamamlanacağını da belirten Rusya lideri, özel askeri harekat olarak tanımladığı Ukrayna işgaliyle Donbas, Kırım ve tüm Rusya'nın güvenliğini sağlayacaklarını söyledi.

Putin, Batıyı suçlayarak Ukrayna'nın yabancı ülkeler tarafından Rusya ile doğrudan bir çatışmaya itildiğini ifade etti.

LAVROV: UKRAYNA HALKI KENDİ KADERİNİ KENDİSİ BELİRLEYECEK

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Eritre Dışişleri Bakanı Osman Mohamed Saleh ile Moskova'da yaptığı görüşme sonrasında ortak basın toplantısında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Bir gazetecinin, Herson bölgesi dahil Ukrayna'nın güneyindeki bazı bölgelerin Rus Silahlı Kuvvetleri'nin kontrolü altına girdiğini hatırlatarak, "Ukrayna'nın güneyindeki bu yerler dahil Rusya'nın yeni harita şeklinden bahsedilebilir mi?" şeklindeki sorusunu cevaplayan Lavrov, "özel askeri operasyonun" sivil halkın korunmasına yönelik yapıldığını ifade etti.

Ukrayna'da sivillerin kendi ülkesinde militarizmden ve neo-Nazizm'den zarar gördüğünü, Ukrayna yönetiminin Rus kültürü ve dilini yok etmeye yönelik girişimlerde bulunduğunu söyleyen Lavrov, şu açıklamaları yaptı:

"Elbette insanlar böyle bir totaliter baskı altında bulunuyor. Bu insanların ruh halini öncelikle birinci sıraya koymak gerekir. Özel askeri operasyonu ilan ettiğimizde şundan yola çıktık: Ukrayna halkı kendi kaderini kendisi belirleyecek. Onlar karar vermeli, başkaları değil. Ukrayna uzun yıllardır dış kontrol altında, insanlar bundan yoruldu."

Kaynak: Haber Global TV

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ukrayna