Putin 'ağır ve kronik hastalıklı çocuklar için' fon kurulmasına yönelik kararnameyi imzaladı

Rusya Vladimir Putin
Putin 'ağır ve kronik hastalıklı çocuklar için' fon kurulmasına yönelik kararnameyi imzaladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ülkede tedavisi pahalı, ağır ve kronik hastalıkları bulunan çocukları desteklemek için yeni bir fon oluşturulmasına yönelik kararnameyi imzaladı.

Kararnameye göre, Rusya’da ağır ve kronik hastalıkları olan çocukların ilaç ve tedavi masraflarının karşılanması için “İyilik Çemberi” adlı bir fon kuruldu.

Putin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ülkede yıllık 5 milyon rubleden fazla geliri olanlar için vergi oranlarının geçen yıl yüzde 13’ten 15’e çıkarıldığını hatırlatarak, buradan elde edilecek ilave kaynağın söz konusu fona aktarılacağını belirtmişti.

Böylelikle fona yılda 60 milyar ruble (yaklaşık 813 milyon dolar) aktarılması hedeflenirken, söz konusu kaynak, özellikle çocukların hastalıklarında gereken ancak Rusya’da bulunmayan pahalı ilaçların tedarik edilmesi için kullanılacak.

Fonun yönetim kurulu başkanlığına, aynı zamanda St. Petersburg Çocuk Bakımevi’nin müdürü olan Rahip Aleksandr Tkaçenko atandı.

BULAŞICI HASTALIKLARA İLİŞKİN PROSEDÜRÜ ONAYLAMIŞTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gelecekte olağanüstü hallerin meydana gelmesini önlemek amacıyla hükümete 3 ay içinde bakanlıklar arası ve bölgeler arası iş birliğine yönelik birleşik bir algoritma geliştirmesi ve onaylaması görevini verdi.

Kararın metninde, "Halkın sıhhi ve epidemiyolojik refahına yönelik tehditleri, bulaşıcı hastalıkların Rusya’ya girişi ve topraklarında yayılışını önlemek ve ortaya çıkan sıhhi ve epidemiyolojik duruma hızlı bir şekilde yanıt vermek amacıyla kamu yetkililerinin faaliyetlerini koordine etmek için Rusya hükümeti koordinasyon konseyini kuruyor, konseye ilişkin yönetmeliği ve konseyde yer alacak isimleri belirliyor" ifadelerine yer verildi.

 

Kaynak: AA

Vladimir Putin