Putin, bulaşıcı hastalıklara ilişkin prosedürü onayladı

Rusya Vladimir Putin
Putin, bulaşıcı hastalıklara ilişkin prosedürü onayladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tehlikeli bulaşıcı hastalıkların ülkeye girmesi ve topraklarında yayılması durumunda devlet kurumlarının atması gereken adımların sırasını belirleyen kararı imzaladı

Sputnik Türkiye'nin aktardığı habere göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gelecekte olağanüstü hallerin meydana gelmesini önlemek amacıyla hükümete 3 ay içinde bakanlıklar arası ve bölgeler arası iş birliğine yönelik birleşik bir algoritma geliştirmesi ve onaylaması görevini verdi.

Kararın metninde, "Halkın sıhhi ve epidemiyolojik refahına yönelik tehditleri, bulaşıcı hastalıkların Rusya’ya girişi ve topraklarında yayılışını önlemek ve ortaya çıkan sıhhi ve epidemiyolojik duruma hızlı bir şekilde yanıt vermek amacıyla kamu yetkililerinin faaliyetlerini koordine etmek için Rusya hükümeti koordinasyon konseyini kuruyor, konseye ilişkin yönetmeliği ve konseyde yer alacak isimleri belirliyor" ifadelerine yer verildi.

KORONAVİRÜS AŞISI YAPTIRANLARA SERTİFİKA

Putin, hükümete koronavirüs aşısı yaptıran kişilere sertifika verilmesi konusunu değerlendirmesi yönünde talimatta bulundu.

Kremlin’den yapılan açıklamaya göre, Putin hükümetten Rus aşılarının vurulduğu kişilere sertifika verilmesiyle ilgili konuların değerlendirilmesini istedi. Sputnik'in aktardığına göre, Putin’in talimatında, vatandaşların ülkeye giriş-çıkışları ve başka ülkelere girişleri için bu belgelerin uluslararası anlamda tanınması konusunun incelenmesi de yer aldı.

Rusya’da son 24 saatte 24 bin 246 kişide daha virüs tespit edilmesiyle toplam vaka sayısı 3 milyon 284 bin 384’e yükseldi. Rusya Sağlık Bakanlığı, ülkede 518 kişinin daha öldüğünü, toplam can kaybının ise 59 bin 506’ya ulaştığını açıkladı. Ülkede, 60 yaş üstü kişilerin de aşılanmaya başladığı ve 1,5 milyonun üzerinde aşının ülkenin çeşitli bölgelerine ulaştırıldığını ifade edildi.  

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 2 Aralık'ta Kovid-19 karşı toplu aşılamanın başlatılması talimatını vermişti. İlk olarak 18-60 yaş vatandaşların katıldığı aşılama süreci 5 Aralık'ta Moskova'da, diğer bölgelerde ise 15 Aralık'ta başlamıştı.

Vladimir Putin