Pakistan, BRICS üyesi olmak için resmi başvuru yaptı

Pakistan Dünya haberleri Rusya Hindistan Çin
Pakistan, BRICS üyesi olmak için resmi başvuru yaptı

Pakistan, BRICS'e üye olmak için resmi başvuruda bulunduğunu ve üyelik konusunda Rusya'nın desteğine güvendiğini duyurdu.

Pakistan, BRICS'e katılmak için resmi başvuruda bulunduğunu açıkladı. Pakistan'ın Moskova Büyükelçisi Halil Cemali, ülkesinin resmi olarak BRICS'e üyeliğine katılmak için başvuru yaptığını bildirdi. 

RESMİ ÜYELİK BAŞVURUSU YAPILDI

Pakistan'ın Moskova Büyükelçisi Muhammed Halil Cemali, ülkesinin, resmi olarak BRICS üyeliğine başvurduğunu ve üyelik sürecinde Rusya'nın desteğine güvendiğini söyledi.

BRICS ÜYELİK SÜRECİNDE RUSYA'NIN DESTEĞİNE GÜVENİYORUZ

Rus TASS haber ajansına konuşan Cemali, Pakistan'ın, BRICS gibi önemli bir örgütün parçası olmak istediğini ifade etti.

Cemali, ülkesinin, resmi olarak BRICS üyeliğine başvurduğunu ve üyelik sürecinde Rusya'nın desteğine güvendiğini dile getirerek, İslamabad'a bu konuda destek vermeleri için diğer üye ülkelerle de temas halinde olduklarını kaydetti.

2024 YILINDA BRICS'E ÜYE OLMAYI PLANLIYORUZ

Büyükelçi Cemali, 2024'te, Rusya'nın dönem başkanlığında, ülkesinin, BRICS'e üye olmayı planladığını belirtti.

BRICS NEDİR? ÜYE ÜLKELER HANGİLERİDİR? 

BRICS terimi, Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın ekonomilerini kastetmek için kullanılır. BRICS, bu ülkelerin İngilizce isimlerinin baş harflerinden oluşur. BRICS ülkeleri hızlı bir gelişim içerisindedirler ve 2050 dünyasında önemli konumları bulunacaktır. 

16 Haziran 2009 tarihinde kurulan BRISC'in eski adı BRIC idi. Kurucu üyeleri arasında ise  Rusya, Çin, Hindistan, Brezilya yer alıyor.

Dünya haberleri... Son dakika haberleri... 

 

 

 

Kaynak: İHA