Kuzey Kore'den ABD'ye tehdit mesajı: Beladan uzak durun!

ABD Kuzey Kore Kim Jong-un Joe Biden
Kuzey Kore'den ABD'ye tehdit mesajı: Beladan uzak durun!

Beyaz Saray tarafından da doğrulanan, ABD Başkanı Joe Biden'ın göreve geldiğinden beri Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ile görüşme çabasının yanıtsız kalmasına, Pyongyang'dan tuhaf bir dille uyarı geldi. Diyalog için samimilerse, beladan uzak durmalarını söylediler

Donald Trump ile dalgalı ilişkileriyle öne çıkan Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, şimdi de Biden yönetimini zorluyor. ABD yönetiminin ulaşmaya çalıştığı ama bütün çabaların sonuçsuz kaldığı belirtilmişti. Beyaz Saray Sözcüsü Psaki, basına yansıyan iddiaları doğruladı. 

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "Kuzey Kore ile iletişime geçmeye çalıştığımız haberlerini teyit edebilirim. Birçok kanalı bunun için kullandık. Kuzey Kore konusunda, Japon ve Kuzey Koreli ortaklarımız ile çalışmaya devam edeceğiz, yeni yaklaşım yolları arayacağız, üç taraflı müzakereler de dahil onların fikirlerini dikkatle dinleyeceğiz. Bizim amacımız diplomasi, hep de böyle oldu. Amacımız, gerginliği azaltmak ancak şu ana kadar karşı taraftan herhangi bir geri dönüş alamadık." diye konuştu.

Russia Today'in haberine göre, ABD'nin diplomatik görüşmeye çabaladığı süreçte Kuzey Kore yönetiminden herkesi şaşırtan bir açıklama yapıldı. 

Kuzey Kore devlet ajansından yayımlanan açıklamada, Kuzey Kore lideri Kim Jong Uun'un daha önce de tehditkar açıklamalarıyla dikkat çeken kız kardeşi Kim Yo-jong, "Topraklarımızdan okyanusa doğru barut kokusunu yaymaya uğraşan ABD'deki yeni yönetime bir tavsiye; Öünümüzdeki dört yıl boyunca huzur içinde uyumak istiyorlarsa, bir ilk adım olarak bela çıkartmaktan kaçınsalar iyi olur" dedi.

Kuzey Kore'den gelen bu açıklama, geçen hafta başlayan Güney Kore ve ABD birliklerinin ortak askeri tatbikatlarının peşinden geldi. 

Kim, işgal hazırlıkları olarak gördükleri ortak tatbikatlara karşı ülkesinin tavrını tekrarladı ve "Güney Kore yine 'Savaş Yürüyüşünü, 'Kriz yürüyüşünü' seçti" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin'in bugün gerçekleştirdiği Japonya ve Güney Kore ziyaretlerinde, Kuzey Kore'nin nükleer programının başlıca gündem maddelerinden biri olması bekleniyor.

 

Kaynak: Haber Global TV

Beyaz Saray ABD Kuzey Kore Kim Jong-Un