Kraliçe Elizabeth'ten Harry ile Meghan'a rest: Artık yeter!

İngiltere Kraliçe Elizabeth
Kraliçe Elizabeth'ten Harry ile Meghan'a rest: Artık yeter!

İngiltere kraliyet ailesindeki görevlerini bırakıp ABD'ye yerleşmelerinin ardından talk şovcu Oprah Winfrey'e verdikleri röportajda kraliyeti "ırkçılıkla" suçlayan Prens Harry-Meghan Markle çiftinin anı kitabı hazırlıklarının Kraliçe 2. Elizabeth için bardağı taşıran damla olduğu belirtildi

The Sun'a göre, torunu Harry ile eşi Meghan'ın kraliyet ailesine yönelik saldırılarına anı kitabı eklemeye hazırlanması karşısında 'artık yeter' restini çeken Kraliçe Elizabeth, 'her türlü iftiraya' karşı yasal yollara başvurmak için çalışma başlattı.

Prens Harry gelecek yıl yayımlamaya hazırlandığı biyografide hayatının 'tümüyle gerçeklere dayanan dosdoğru şekilde hesabını vermeyi' vaat ederken, The Sun gazetesine göre Kraliçe Elizabeth 'kraliyet ailesine tam teşekküllü saldırı başlatan' Sussexlere "Artık yeter" restini çekti.

"FAZLA OLDUNUZ, ARTIK YETER"

Haberde kraliyet ailesinin hukuk ekibinin 'Sussexlerden gelecek herhangi bir saldırıya karşı hazırlık amacıyla iftira ve mahremiyet konusunda uzmanlık hizmeti sunan firmalarla görüşmeler yürüttüğü' iddiasına yer verildi.

Gazeteye konuşan bir kraliyet kaynağı "En tepeden gelen hissiyat 'çok fazla oldunuz, artık yeter' yönünde. Neyin ne kadar hazmedilebilir olduğunun bir sınırı var ve Kraliçe ile kraliyet ailesi bundan daha fazlasını kabul edemez" dedi.

Sussex Dük ve Düşesi'nin Oprah Winfrey'e verdikleri röportajda patlattığı bombaların en büyüğü, adını açıklamadıkları bir kraliyet mensubunun, Meghan'ın hamilelik döneminde doğacak oğulları Archie'nin 'ten rengi hakkında endişeleri olduğunu' dile getirdiği iddiasıydı.

Röportajın kraliyetseverlerin büyük tepkisini çekmesine rağmen ailesine saldırıyı devam ettiren Harry, babası Prens Charles'ı, çocukluklarında kendisine ve ağabeyi William'a karşı 'duyarsız tavır sergilemekle' suçlamıştı. 

The Sun'a konuşan konuşan kraliyet kaynağı, "Kitapta birisinin adı geçer ve doğrudan iftira olabilecek ve aynı zamanda özel aile hayatına ilişkin haklarını ihlal edebilecek bir şeyle suçlanırsa, durmadan mahremiyetle ilgili açıklama yapan Harry ile Meghan'ın mahremiyet ihlaliyle itham edilmeleri, ironik olur" dedi.

Kaynağa göre, kraliyetin hukuk ekibi Prens Harry'nin kitabının yayımcısı Penguin Random House'la 'içeriği hakkında önceden uyarı ve cevap hakkı istemek' için iletişime geçebilir.

 

"ABD HALKINI KRALİYETE KARŞI DOLDURUYORLAR"

İçerden kaynak, Harry ile Meghan'ın Buckingham Sarayı'na saldırısının ABD'de heyecanla karşılanması üzerine kraliyet ailesi arasında 'Amerikan halkının çiftin sözlerine kandığı yönünde endişeler bulunduğunu' sözlerine ekledi. Haberle ilgili görüşü sorulan Buckingham Sarayı'ndan yorum gelmedi.

Mart 2020'de Britanya'dan ABD'ye taşınan Harry-Meghan çifti, 15 milyon dolarlık bir malikanede yaşarken, Netflix ve Spotify ile içerik üretmeye yönelik milyonlarca dolarlık anlaşmalar yaptı.

 

Kraliçe Elizabeth Prens Harry Meghan Markle İngiltere