Kraliçe Elizabeth'in 68 yıl sonra ilk kez yayınlanan görüntüleri...

İngiltere Kraliçe Elizabeth
Kraliçe Elizabeth'in 68 yıl sonra ilk kez yayınlanan görüntüleri...

Son dönemde Prens Harry ve Meghan Markle'ın açıklamalarıyla 'ırkçılık' konularıyla, eşi Prens Philip'in sağlık sorunlarıyla zor günler geçiren İngiltere Kraliçesi 2. Elizabeth'in 'The Queen Unseen' adlı belgeselde hiç yayınlanmamış görüntüleri ortaya çıktı

Bu ay 95. yaşını kutlamaya hazırlanan Kraliçe Elizabeth'in ilk kez yayınlanan görüntüleri ortaya çıktı. 1953 yılına dayanan görüntülerde samimi anlar göze çarparken, 'The Queen Unseen' isimli belgeselden alınan görüntüler İngiliz televizyon kanalı ITV1’de yerel saatle 21.00’de yayınlanacak. 

Kraliçe Elizabeth'in 68 yıl sonra ilk kez yayınlanan görüntüleri... - Resim : 1

68 yıl öncesine kadar dayanan görüntülerin bir kısmı İngiliz Daily Mail gazetesi tarafından paylaşılırken, belgeselin yayına girmesinden önce yayınlanan bu görüntülerde Kraliçe Elizabeth ve Prens Philip'in 1953 yılında Noel döneminde Yeni Zelanda'ya yaptığı ziyaretten samimi anlar yer alıyor.

Kraliçe Elizabeth'in 68 yıl sonra ilk kez yayınlanan görüntüleri... - Resim : 2

Kraliçe Elizabeth'in elinde kamerasıyla göründüğü karelerde, Prens Philip’in havuz keyfi yapması dikkat çekiyor. Buradaki görüntülerin dönemin Yeni Zelanda Genel Valisi Sir Willoughby Norrie'nin eşi Patricia Norrie tarafından çekildiği aktarıldı. 

Kraliçe Elizabeth'in 68 yıl sonra ilk kez yayınlanan görüntüleri... - Resim : 3

Gazetenin yer verdiği diğer görüntüler arasında, Kraliçe Elizabeth 1960 yılında Balmoral’da kucağında oğlu Prens Andrew’la birlikte görülüyor. 1972 yılından bir karede ise Kraliçe Elizabeth dönemin Yugoslavya lideri Tito ile bir araya geldiği ziyarette Belgrad’da bulunuyor.

Kraliçe Elizabeth'in 68 yıl sonra ilk kez yayınlanan görüntüleri... - Resim : 4

TARİHTE BİR İLKE İMZA ATARAK SARAY BAHÇESİNİ HALKA AÇIYOR

Kraliyet tarihinde bir ilke daha imza atan İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, Buckingham Sarayı'nın bahçesini piknik için halka açmaya karar verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Buckingham Sarayı'ndan geldi.

Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, "Bu yaz Buckingham Sarayı bahçesi ziyaretçilere açılıyor. Sarayın çimenleri üzerinde piknik yapmak için ömür boyu bir kez karşılaşabileceğiniz bir fırsatın tadını çıkarın" ifadelerine yer verildi. 

 

Kraliçe Elizabeth'in 68 yıl sonra ilk kez yayınlanan görüntüleri... - Resim : 6

KRALİÇE'NİN ÖLMESİ DURUMUNDA İNGİLİZLERİN TERCİHİ PRENS WILLIAM OLDU

İngiliz Independent gazetesinin BMG Araştırma Şirketi'ne yaptırdığı anket sonuçlarına göre, İngilizlerin yüzde 46'sı tahtın birinci varisi Prens Charles'ın tahtan çekilerek büyük oğlu Prens William'ın kral olmasını diliyor.

Yüzde 20 oranındaki bir kesim ise 70 yaşındaki Galler Prensi Charles'ın eşi Camilla'nın Kraliçe 2. Elizabeth'in ardından kraliçe olmasını istiyor.1508 kişi ile yapılan araştırmada, Prens Charles'ın tahtını devretmesini istemeyenlerin oranı ise yüzde 11 de kaldı.Prens William'ın tahta geçmesini dileyenler daha çok 18-24 yaş aralığındaki kişiler oluşturdu.

Kraliçe Elizabeth'in 68 yıl sonra ilk kez yayınlanan görüntüleri... - Resim : 7

İNGİLTERE KRALİÇESİ II. ELIZABETH, HALEN 16 ÜLKENİN DEVLET BAŞKANI 

Parlamenter demokrasi ve anayasal monarşi ile yönetilen federatif bir devlet olan Kanada, İngiliz Milletler Topluluğu'nun bir üyesi. İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth aralarında Kanada, İngiltere, Avustralya, Yeni Zelanda ile Karayipler ve Pasifik Okyanusu'ndaki diğer birkaç ülke dahil olmak üzere 16 ülkenin devlet başkanı durumunda.

İngiltere dışındaki bu ülkelerde, devlet başkanı yerine Kraliçe'yi temsilen genel valiler görev yapıyor.

Kaynak: Haber Global TV

Kraliçe Elizabeth İngiltere