Koronavirüsün acıyı uyuşturma yeteneğine sahip olduğu tespit edildi

koronavirüs
Koronavirüsün acıyı uyuşturma yeteneğine sahip olduğu tespit edildi

ABD'li bilim insanları, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) acıyı "uyuşturma" yeteneğine sahip olduğunu bildirdi. Bilim insanları böylelikle, Kovid-19'un semptomsuz seyrinin olası nedenini keşfetmiş oldu.

Pain dergisinde yayınlanan verilere göre yeni tip koronavirüsün acıyı "uyuşturma" özelliği bulunuyor. Araştırmacılar, "anestezi" etkisinin koronavirüsün insan hücrelerine nüfuz etmesini sağlayan S-proteininin ACE2 reseptörü ve diğer maddelerle birleşmesi ile elde edildiğini ifade ediyor.

KORONAVİRÜSÜN SEMPTOMSUZ SEYRİNİN OLASI NEDENİ KEŞFEDİLDİ

Araştırmaya göre acı hislerinden sorumlu olan sinyallerin bozulma durumu, Neuropilin 1 (proteini) ve vasküler endotelyal büyüme faktörü olan sinyal proteini VEGF-A'nın katılımıyla ortaya çıkıyor.

Bilim insanları böylelikle, hasta kişinin aslında sağlık durumunda herhangi bir bozulma fark etmediği Kovid-19'un semptomsuz seyrinin olası nedenini keşfetmiş oldu.

ANESTEZİ UZMANLARI İÇİN YARARLI OLABİLİR

Araştırmacılar, özellikleri anestezi uzmanları için yararlı olabileceğinden, Neuropilin 1'in özelliklerini daha ayrıntılı bir şekilde incelemeyi planlıyor.

Kovid-19